Son Dakika: Seçim Tarihi Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Son Dakika: Seçim Tarihi Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve genel seçimlerinin erkene alınıp alınmayacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'ndan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve genel seçimlerinin erkene alınıp alınmayacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'ndan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin konularda değerlendirmeler yaparken, seçim tarihini de açıkladı.

Seçim Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etti ve ''Yeter! Söz de karar da gelecek de milletindir, diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'yeter' diyecektir.'' dedi

Devlet Bahçeli de Mayıs Ayını İşaret Etmişti

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Grup Toplantısı'ndan konuşan Devlet Bahçeli de seçimin erkene alınacağına ilişkin iddialara değinmiş ve mayıs ayı içerisinde seçimlerin yapılması gerektiğini belirtmişti.

14 Mayıs 1950'de Seçim Yapılmıştı

14 Mayıs tarihinin Türk siyasi hayatında önemli bir yeri bulunuyor. 14 Mayıs 1950'de gerçekleşen seçimlerde Menderes birinci çıkmış ve Başbakan olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tarihin önemini belirterek "Siyasetin günlük hercümerci içinde insanların söyledikleri sözler elbette önemlidir. Asıl belirleyici olan aynı insanların sandık başına gittiklerinde geleceklerine karar verirken nelere bakacakları, neleri dikkate alacaklarıdır. Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır." dedi.