Sosyal Konut Projesinde Ev Sayında Artış Yapıldı

Sosyal Konut Projesinde Ev Sayında Artış Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül 2022 tarihinde  açıkladığı tarihin en büyük sosyal konut projesinde başvuru sayısı 2 milyonu geçti.Projenin hangi ilde ne kadar yapılacağı TOKİ'nin resmi internet sitesinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül 2022 tarihinde  açıkladığı tarihin en büyük sosyal konut projesinde başvuru sayısı 2 milyonu geçti.

Projenin hangi ilde ne kadar yapılacağı TOKİ'nin resmi internet sitesinde yayınlamıştı. Sosyal konut projesi listesinde güncelleme yapıldı. 250 bin olan sosyal konut sayısı 253 bin 692'ye çıkarıldı.

Sosyal Konut Projesi Alıcı Kategorileri Belirlendi

"İlk Evim İlk İş Yerim" adlı sosyal konut projesinde başvuru sayısı 2 milyonu aştı. 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek olan başvurularda 5 kategori düzenlendi. Sosyal konut projesi kategorileri şu şekilde: 18-30 yaş arasındaki gençler, emekliler, En az yüzde 40 engelli vatandaşlar, şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ve diğer alıcı adayları.

Vatandaşlar, tarihin en büyük sosyal konut projesine büyük ilgi gösterdi. 81 vilayette 250 bin konut yapılacağı açıklanmıştı. Dün gece konut sayılarında bir güncelleme yapıldı ve toplam konut sayısı 253 bin 692'ye yükseltildi.

Edirne ve ilçelerinde yapılacak güncel konut sayıları ise şu şekilde: