Sözleşmeli ve Taşeron Kadrosunda Son Dakika: Cumhurbaşkanı Bugün Açıklayacak!

Sözleşmeli ve Taşeron Kadrosunda Son Dakika: Cumhurbaşkanı Bugün Açıklayacak!
Geçtiğimiz günlerde de sizlere bildirdiğimiz üzere bugün, Kabine Toplantısı'nda kamuda sözleşmeli olarak çalışan 4B'li personelin 4A'lı kadroya geçmeleri konusunu ele alacak. Söz konusu taslak ise bugünkü toplantıdan sonra...

Geçtiğimiz günlerde de sizlere bildirdiğimiz üzere bugün, Kabine Toplantısı'nda kamuda sözleşmeli olarak çalışan 4B'li personelin 4A'lı kadroya geçmeleri konusunu ele alacak. Söz konusu taslak ise bugünkü toplantıdan sonra açıklanacak.

Bugün öğlen 15.00'da başlayacağı düşünülen toplantının çıktılarının akşam saatlerinde halkla paylaşılması bekleniyor.

Son Yasa 2013'te Çıkmıştı

2011-2013 yıllarında çıkarılan düzenlemeler ile 4B'li personeller 4A'lı olmuştu. Hazırlanan son taslak da yine 4B'li personelleri kapsayan maddeler içeriyor. Sözleşmeli personellerin kadroya geçmesine olanak tanıyacak olan bu yasa da 31 Aralık 2022 tarihine kadar kamu kurumlarındaki 4B'li çalışanların kadroya alınması bekleniyor.

Eğer yasa düzenlemesi gerçekleşirse, kamuda kadro hakkı kazanan sözleşmelilerin 30 gün içinde müracaat etmeleri gerekecek.

3 Yılı Doldurma Kuralı 

3 yılın sonunda memur kadrolarına geçmek istemeyen personellerin sözleşmeleri 3 yıl daha uzatılmış sayılacak.

31 Aralık 2022 itibariyle sözleşmeli kadrolarına geçecek personellerin ise 4A'lı olabilmeleri için 3 yıl beklemeleri gerekecek. 01.01.2023 tarihinden sonra ise kamudaki sözleşmeli personeller 3 yıllık görev süresinin ardından 30 gün içinde başvurarak kadroya atanacaklar.