Tahıl Koridoru Anlaşması Uzatılacak Mı? Açıklama Geldi

Tahıl Koridoru Anlaşması Uzatılacak Mı? Açıklama Geldi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da basın mensuplarına güncel konulara ilişkin açıklamalar yaptı.Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul'da yapılan Tahıl...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da basın mensuplarına güncel konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul'da yapılan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması ihtimaliyle alakalı soruyu cevaplayan Peskov, söz konusu anlaşmanın Rus tarım ürünleri ve gübre sevkiyatıyla ilgili kısmının uygulanmadığını ifade etti.

İhtimal Düşük Mesajı

Peskov, "Anlaşma tam süresiyle değil, 60 gün süreyle uzatıldı çünkü bu anlaşmanın yarısı uygulanmadı ve bugün de uygulanmıyor. BM temsilcilerinin, bu konuda girişimlerde bulunduğunu biliyoruz ancak anlaşmanın ikinci kısmı hala uygulanmıyor. Hiçbir anlaşma tek ayak üzerinde duramaz, iki ayak üzerinde durmalıdır. Bu bakımdan mevcut durumda (anlaşmanın uzatılması) ihtimal düşük." ifadelerine yer verdi.

Peskov, "Bunu olumsuz karşılıyoruz. BM Genel Merkezi'nin bulunduğu ABD'nin tüm yükümlülüklerinin yerine getirmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Peskov, ABD'nin başka ülkelerde biyolojik laboratuvarlar ile ilgili eylemleri bulunduğu iddiasını değerlendirerek, "ABD'nin bu yasa dışı faaliyetine kamuoyunun dikkatini çekmek için elimizden geleni yapmalıyız." dedi.