Tam 14 Gözaltı: İstanbul Merkezli 4 İlde FETÖ Operasyonu

Tam 14 Gözaltı: İstanbul Merkezli 4 İlde FETÖ Operasyonu
15 Temmuz 2016'a yapılan darbe girişiminden sonra başlayan FETÖ'yle mücadelede yeni bir gelişme daha yaşandı. İstanbul merkezli 4 ilde yürütülen FETÖ operasyonunda, 17 üyenin yakalanmasına yönelik harekete geçildi. Aralarında...

15 Temmuz 2016'a yapılan darbe girişiminden sonra başlayan FETÖ'yle mücadelede yeni bir gelişme daha yaşandı. İstanbul merkezli 4 ilde yürütülen FETÖ operasyonunda, 17 üyenin yakalanmasına yönelik harekete geçildi. Aralarında FETÖ'nün askeri yapılanmasında da olduğu öne sürülen 14 şüpheli yakalandı.

Organize suçlarla mücadele ekipleri, bu sabah İstanbul, Antalya, Osmaniye ve Yalova'daki adreslere eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 17 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı. Polis ise şu anda hala firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda, ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen ve örgüt talimatıyla Bank Asya'ya yatırım yapan 17 şüpheli tespit edildi.

Şüpheliler arasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) imamları, ihraç edilen 2 polis memuru, ihraç edilen 1 öğretmen ve özel sektör çalışanları olduğu bilgisine ulaşıldı.

Söz konusu şüphelilerden bazılarının bölge yapılanmasında görev aldığı, ankesörlü telefonlar aracılığıyla haberleştikleri ve YPG/PKK örgütüne ait derneklere üye oldukları belirlendi.