Tava ciğer 75 lira oldu

Tava ciğer 75 lira oldu
Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğere zam geldi. Tava ciğerin porsiyonu 75 TL oldu.Edirne'de tava ciğer ve köftenin porsiyon fiyatı yaklaşık %36 oranında arttı. Bununla birlikte bir porsiyon tava ciğer ve köfte 75 TL'ye satılacak.Edirne...

Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğere zam geldi. Tava ciğerin porsiyonu 75 TL oldu.

Edirne'de tava ciğer ve köftenin porsiyon fiyatı yaklaşık %36 oranında arttı. Bununla birlikte bir porsiyon tava ciğer ve köfte 75 TL'ye satılacak.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı işletmelerin bir süre önce bu fiyattan satışa başladıklarını, bu nedenle Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği olarak olağanüstü toplantı düzenleyerek zam kararı aldıklarını açıklayan Birlik Başkanı Kemal Cingöz, 150 gram tava ciğerin 75 TL'den satılacağını duyurdu.

Girdi maliyetlerinin artmasından dolayı fiyatların yükseldiğinin altını çizen Cingöz, vatandaşın gelirinde artış olmadığını ve bu nedenle esnafın sirkülasyonunun azalacağını düşündüğünü söyledi.

Bulgaristan'dan ve yurt içinden gelen turistler sebebiyle pazarlamada büyük sorun yaşanacağını düşünmediğini ifade eden Cingöz, "Yabancılar yiyor, bizimkiler bakıyor. Ama yapacak bir şey yok. Devlet zam yapıyor, esnaf zararına mı satacak? Üretim artmadığı sürece fiyatlar düşmez." diye konuştu.

İKİ AYDA BİR FİYATI ARTIYOR

Tava ciğer ve köftenin porsiyon fiyatına yaklaşık iki ayda bir zam geliyor. Bu yılın başında fiyatı 45 TL olarak güncellenen ciğer, en son mart ayında 55 TL'ye yükselmişti.