Tekirdağ'da İşten Çıkarılan Belediye İşçisi Sesini Duyuracak

Tekirdağ'da İşten Çıkarılan Belediye İşçisi Sesini Duyuracak
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Numan Büyükhan (43) 12 yıldır belediyede çalıştığını söyledi.Her zaman işini özveriyle yaptığını ifade eden Büyükhan, belediyenin haksız...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Numan Büyükhan (43) 12 yıldır belediyede çalıştığını söyledi.

Her zaman işini özveriyle yaptığını ifade eden Büyükhan, belediyenin haksız yere kendisini işten çıkardığını iddia etti.

İşçi olarak sadece hakkını istediğini savunan Büyükhan'ın açıklaması şu şekilde:

"Ben hakkımızı istedim. Bunu yüksek sesle haykırdım. Bu haberler doğruysa bizim emeğimizi, hakkımızı kimler gasp etti. Hak hukuk adalet diyenler, ekmeği tencerenin dibine öyle bir sürüyorlar ki ve utanmadan bir de helallik istiyorlar, zehir zıkkım haram olsun. Bu haberleri, sözde halkçı bir belediyede çalıştığım için okurken utandım. Üzerine gittim ve kendilerine yakışanı yaptılar. Beni işimden kovdular ama ben daha son sözümü söylemedim. Şu dakikaya kadar siyasete girmek istemiyordum ama artık sonuna kadar gireceğim. Önümde uzun bir yol var, buradan Ankara'ya gidinceye kadar videolar yayınlayıp anlatmam gereken şeyleri zamana yayarak anlatacağım. Kimler beşli kimler onlu, yüzlü çete gün yüzüne çıkacak. Allah büyük."

Büyükhan, belediyenin kendilerine verilen sözleri tutmadığını, 12 yıl kadro almak için beklediğini söyledi.

Konuşmasından sonra akrabalarıyla vedalaşan Büyükhan, Ankara'ya doğru yola çıktı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da kimsenin haksız yere işten çıkarılmayacağını ifade ederek, "Büyükşehir belediyemiz bünyesinde çok sayıda çalışanımız var. Biz kimseyi haksız yere işinden etmemişizdir. Eğer haksızlık olduğunu iddia ediyorsa yasalar açık, mahkemeler orada, tüm yasal haklarını kullanabilir." şeklinde konuştu.