TikTok Yasağı Getiren Tasarı Onaylandı! Çalışanlar TikTok Kullanamayacak

TikTok Yasağı Getiren Tasarı Onaylandı! Çalışanlar TikTok Kullanamayacak
Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından TikTok'un kullanımı birçok ülkede tartışmaları beraberinde getiriyor.ABD Senatosu tarafından hükümet çalışanlarına TikTok yasağı getiren tasarı onaylandı.ABD Senatosu...

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından TikTok'un kullanımı birçok ülkede tartışmaları beraberinde getiriyor.

ABD Senatosu tarafından hükümet çalışanlarına TikTok yasağı getiren tasarı onaylandı.

ABD Senatosu oy birliği ile "ulusal güvenlik endişeleri" sebebi ile  federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara TikTok indirmesini yasaklayan tasarıyı kabul etti.

Senato Genel Kurulu, "Hükümet Cihazlarında Tiktok'a Hayır Yasası" isimli yasa tasarısını oylamaya sundu.

Tasarı, bütün senatörler tarafından "evet" oyu alarak kabul edildi.

Bu tasarı ile federal hükümet çalışanları, devlete ait cihazlara TikTok uygulamasını indiremeyecek.

Tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda onaylanmasından sonra ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor.

ABD'nin TikTok Endişesi

ABD'li siyasetçiler ve istihbarat servisleri, bir süredir Pekin merkezli ByteDance Ltd tarafından geliştirilen uygulamadaki kişisel bilgilerin Çin hükümetine verildiğini ve bunun da "ulusal güvenlik endişeleri" doğurduğunu iddia ediyor.

TikTok yetkilileri ise bilgilerin Çin hükümeti ile paylaşılmadığını ve hükümetin kendilerinden böyle bir istekte bulunmadığını ifade ediyor.