TikTok'la Mücadele Devam Ediyor! TikTok'a Erişim Engellendi

TikTok'la Mücadele Devam Ediyor! TikTok'a Erişim Engellendi
Şiddeti teşvik eden paylaşımlar barındırdığından dolayı Ürdün'de geçici olarak TikTok uygulamasına erişim engeli getirildiği ifade edildi.Ülkede, petrol fiyatlarının artmasıyla yaşanan gösteriler ve şiddet olaylarından...

Şiddeti teşvik eden paylaşımlar barındırdığından dolayı Ürdün'de geçici olarak TikTok uygulamasına erişim engeli getirildiği ifade edildi.

Ülkede, petrol fiyatlarının artmasıyla yaşanan gösteriler ve şiddet olaylarından sonra Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Birimi tarafından konuya dair açıklamada bulunuldu.

Siber Suçlar Birimi tarafından sosyal medyada, özellikle sabotaj, kamu malına saldırı, güvenlik güçlerine saldırı, nefret ve yol kapatmayı teşvik eden paylaşımların takip ettiği ifade edildi.

Söz konusu suçları işleyenlerin yargıya sevk edileceğin belirten açıklamada, "Tik Tok'un, kullanıcılar tarafından şiddet eylemlerinin yayımlanması ve kaos çağrıları yapılmasına ses çıkarmadığı ve bu nedenle geçici olarak erişiminin engellendiği" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Ürdün İçişleri Bakanı Mazin el-Feraye ile Emniyet Genel Müdürü Ubeydullah el-Muayta ve hükümet sözcüsü Faysal Şubul, başkent Amman'daki bakanlık binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Güvenlik Önlemleri Arttırılacak

Feraye, geçtiğimiz gün yaşananlardan sonra güvenlik önlemlerini artıracaklarını ve bu tür eylemlerin yaşandığı bölgelere güvenlik gücü takviye edeceklerini söyledi.

Hiç kimsenin, gösterileri ve "barışçıl" ifade özgürlüğünü suistimal etmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Feraye, "Gösterinin şiddete dönüşmesi, kamu malına ve devletin güvenliğine zarar verilmesi kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Muayta ise Ürdün'deki şiddet olaylarında 49 emniyet mensubunun yaralandı emniyete ait 70 otonun da zarar gördüğünü ifade etti.

Ürdün'de kamyon şoförleri, 5 Aralık 2022 tarihinde petrol fiyatlarının indirilmesi istemiyle greve başlamıştı. Daha sonrasında yürütülen greve, toplu taşıma araçları ve su tankerleri şoförleri de katılmıştı. Grev ile beraber Maan'ın yanı sıra çok sayıda kentte gösteriler ve şiddet olayları da yaşanmıştı.