Trakya Üniversitesi 80 Ülkeden Öğrencilere Eğitim Veriyor

Trakya Üniversitesi 80 Ülkeden Öğrencilere Eğitim Veriyor
Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Tabakoğlu Trakya Üniversitesine kayıt olup Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde Türkçe öğrenen Etiyopyalı öğrencileri makamında ağırladı.Tabakoğlu,...

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Tabakoğlu Trakya Üniversitesine kayıt olup Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde Türkçe öğrenen Etiyopyalı öğrencileri makamında ağırladı.

Tabakoğlu, ziyaretteki konuşmasında, üniversitenin 80 ülkeden gelen uluslararası öğrencilere eğitim verdiğini ifade etti.

Coğrafi ve kültürel yakınlığından dolayı Trakya Üniversitesinin Balkanlarla yakın ilişkileri olduğunu fakat bu ilişkilerin sadece Balkanlarla sınırlı kalmadığını ifade eden Tabakoğlu, şöyle konuştu:

"Biz büyük bir imparatorluğun mirasçısıyız. Kökleri Edirne'de olan ve dalları üç kıtaya uzanan medeniyetimizin ulaştığı tüm coğrafya bizim ilgi alanımızdır. Ülkemizin bir Afrika açılımı var. Etiyopya'nın Harar bölgesi Osmanlı mirası Harar Türklerinin yaşadığı bölge. Bugün Harar'dan gelen öğrencilerimiz, işte bu kültürel ve tarihi yakınlığın sonucu olarak üniversitemizi ve Türkiye'yi tercih etmişlerdir. Buradan gelen öğrencilerimizle bir arada olmaktan mutluyuz. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirecek, ülkemizin ve üniversitemizin birer kültür elçisi olarak mezun edeceğiz."