Trakya Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük" Töreni Yapıldı

Trakya Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük" Töreni Yapıldı
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirdi.Üniversiteden yapılan açıklamada, yeni eğitim öğretim senesinde tıp fakültesinde öğrenime başlayan 273 öğrenci için Balkan Kongre...

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, yeni eğitim öğretim senesinde tıp fakültesinde öğrenime başlayan 273 öğrenci için Balkan Kongre Merkezinde tören yapıldı.

Törende söz alan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, beyaz önlüğün temizliği, saflığı ve vicdani temizliği temsil ettiğini ifade ederek "Beyaz önlüğü giydikten sonra güler yüzünüzü, tatlı dilinizi, merhametinizi de önlüklerinizle beraber takınınız. Güler yüz ve tatlı dil, en iyi ilaçtan daha faydalı bir ilaçtır. Beyaz önlükleriniz kirlenebilir ama önemli olan zihninizin, ruhunuzun ve yüreğinizin kirlenmemesidir." şeklinde konuştu.

Fakültede Başlayıp Ömür Boyu Sürüyor

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata da tıp eğitiminin, fakültede başlayıp yaşam boyu sürdüğünü aktararak doktorluğun adanmışlık ve büyük bir emek gerektirdiğini ifade etti.

Fakülteyi birincilikle kazanan Cansel Yavuz da çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve heyecanı yaşadığını söyledi.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bakır Üflemeli Grubu'nun konser verdiği törende emekli olan tıp fakültesi öğretim üyelerine plaketleri verildi.

Tören öğrencilere beyaz önlüklerin giydirilmesi ve Akata'ca beyaz önlük andının okutulması ile bitti.

Törene İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, veliler ve akademisyenler katılım gösterdi.