Trakya'da bir mahalle karantinaya alındı

Trakya'da bir mahalle karantinaya alındı
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka artışının risk boyutuna ulaşması sebebiyle, Tekirdağ Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Tekirdağ'a bağlı Saray ilçesinin Yuvalı Mahallesi'nde karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.Tekirdağ...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka artışının risk boyutuna ulaşması sebebiyle, Tekirdağ Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Tekirdağ'a bağlı Saray ilçesinin Yuvalı Mahallesi'nde karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada; Covid-19 salgınıyla mücadelede vaka artış hızının Tekirdağ il genelinde azalma eğilimi göstermesine rağmen Saray ilçesinde Yuvalı Mahallesi'nde vaka artmasının risk boyutuna ulaştığı belirtildi. Bu sebeple Tekirdağ Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 23.06.2020 günü saat 15.00'te Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanarak Yuvalı Mahallesi'nde karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Yuvalı Mahallesi'nde tespit edilen vakaların diğer mahallelere bulaşının engellenmesi, salgının yayılım hızının düşürülmesi, mahalle ve ilçe sağlığını korumak amacıyla 331 nüfuslu Yuvalı Mahallesi'nde 24.06.2020 tarihi itibarıyla karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi. Mahallenin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına; mahalle içinden geçen ana yolun, köy içi girişine ve transit geçişe kapatılmasına; mahalleli olup dışarıda çalışanların iş yerlerinden izinli sayılmalarına ve iş yerlerine tebliğine; 20-65 yaş arası çiftçilerin zorunlu zirai faaliyetlerini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde sürdürmelerine; acil sağlık hizmetlerinin İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile karşılanmasına; tüm temel ihtiyaçların ikinci bir emre kadar kaymakamlık bünyesinde bulunan Vefa Destek Grupları tarafından karşılanmasına karar verildi.

Tekirdağ Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yanında ilimizde azalma eğilimi gösterilse de Saray İlçesinde Yuvalı Mahallesi vaka artması risk boyutuna ulaşmıştır. Bu amaçla; İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 23.06.2020 günü saat: 15.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır.

Bu kapsamda: İlimiz Saray İlçesi Yuvalı Mahallesinde Covid-19 vakaları İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tespit edilmiş olup bu vakaların diğer mahallelere bulaşını engellemek, salgının yayılım hızını düşürmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadı ile toplam 60 hane ve  331 nüfustan oluşan mahalleyi 24.06.2020 tarihi itibarı ile karantina tedbirlerinin uygulanmasına:

  1. Mahallenin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına,
  2. Mahalle içinden geçen ana yolun, köy içi girişine ve transit geçişe  kapatılmasına,
  3. Mahalleli olup dışarda çalışanların işyerlerinden izinli sayılmalarına, işyerlerine tebliğine,
  4. 20-65 yaş arası çiftçilerin zorunlu zirai faaliyetlerini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde sürdürmelerine,
  5. Acil sağlık hizmetlerinin İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile karşılanmasına,
  6. Tüm temel  ihtiyaçlarının ikinci bir emre kadar 1593 Sayılı  Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri gereğince kaymakamlık bünyesinde bulunan Vefa Destek Grupları tarafından karşılanmasına,

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda;

İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır."