TÜ'de "Kuzey Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı" Kutlandı

TÜ'de "Kuzey Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı" Kutlandı
Etkinlik, Türkiye'de Okuyan Makedonyalı Öğrenciler Birliği tarafından, Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi himayelerinde Balkan Kongre Merkezi'nde yapıldı.Etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuzey Makedonya milli marşının...

Etkinlik, Türkiye'de Okuyan Makedonyalı Öğrenciler Birliği tarafından, Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi himayelerinde Balkan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuzey Makedonya milli marşının okunması ile başladı.

Kuzey Makedonya İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago etkinlikte konuşmasında, Makedonya Türklerinin 21 Aralık 1944'de Türkçe eğitim hakkı kazandığını dile getirdi.

2007 yılından beri 21 Aralık tarihinin Kuzey Makedonya'da yaşayan Türklerin milli bayramı olarak kutlandığını belirten Ago, "Bu bayram 15 Şubat 2007 tarihli Resmi Gazete'de çıkan kararla birlikte Türk Demokratik Partisi'nin sayesinde kutlanmaya başlanmıştır. O tarihten bu yana Makedonya Türkleri 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'nı ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlamaktadırlar." şeklinde konuştu.

TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer de Trakya Üniversitesinin 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'nı Türkiye'de ilk kutlayan kurumlardan olduğunu belirtti.