Tunca Nehri'ni Kanolarla Temizlediler

Tunca Nehri'ni Kanolarla Temizlediler
Çevre gönüllüleri, Tunca Nehri'nde kanolarla temizlik yaptı.

Çevre gönüllüleri ve üniversite öğrencileri, Tunca Nehri'nde kanolar ile temizlik yaptı.

2012 yılından itibaren nehirleri su sporlarıyla buluşturan, Trakya geneline yaydığı etkinliklerle hem tatlı suda hem de tuzlu suda binlerce kürek çeken Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) kano ekibi, Plastiğe Hayır Grubu ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri; Tunca Nehri'nde kanolar ile temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

Tunca Nehri'nde kanolar ile temizlik yapan dernek üyeleri ve çevre gönüllüleri, nehirdeki atıkları kanolara toplayarak kıyıya çıkardı. Hem Tunca Nehri'nde hem de nehir kıyısında temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Çevre temizliği çalışmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, başta plastik olmak üzere birçok atığın nehirleri ve nehir kıyılarını esir aldığı belirtilerek: "Yaklaşık iki saat süren etkinliğimiz boyunca gerek suda gerekse nehir kıyısında ne yazık ki hiç de güzel manzaralarla karşılaşmadık. Başta plastik olmak üzere birçok atık başta nehirlerimizi ve nehir kıyılarımızı esir almış durumda. Keyif, eğlence, hobi ve stres atma alanı olarak kullanılan mesire yerlerimizdeki kirlilik çarpıcı boyutlara ulaşırken havalatın ısınmasıyla birlikte bu mesire alanlarını insan ve çöp tehdidi beklediğini bir kez daha hatırlatır, sivil toplum örgütlerinin yapmış olduğu gönüllü çalışmaların diğer kurum ve kuruluşlar tarafından da duyarlılıkla yürütülmesi gerektiğini bildiririz." dendi.