Turistler için WhatsApp Şikayet Hattı Kuruldu

Turistler için WhatsApp Şikayet Hattı Kuruldu
Edirne Valisi Günay Özdemir, turistlerin istek ve şikayetlerini dile getirebilecekleri WhatsApp şikayet hattı kurduklarını belirtti.

Edirne Valisi Günay Özdemir, göreve gelmesinin ardından ilk ramazanını geçirdiği Edirne'de basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. Meriç Nehri kenarında Polisevi Sosyal Tesislerindeki iftar yemeğine basın mensupları, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın ile Basın İlan Kurumu Edirne Büro Müdürü Ebubekir Günel katıldı.

İftar yemeğinin ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Vali Özdemir, ilerleyen süreçte kentte turizm adına atacakları adımlar hakkında bilgiler verdi. Hikayesi olan yerlerin her zaman insanları cezbettiğini belirten Vali Özdemir, kentteki tarihi noktaların bir an önce dönüşümden geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Göreve gelmesinin ardından gündeme gelen meydan projesiyle ilgili de konuşan Vali Özdemir: "Tugay binası şimdilik kullanılacak. Daha sonra bir değişiklik yapılacak mı bilmiyorum, zamanla göreceğiz. Ziraat Bankasının olduğu yerin kamulaştırılması gerekiyor. O bölgedeki işyerlerinin sözleşmelerinin bitmesi gerekiyor. Bu süreyi mecburen bekleyeceğiz. Ben bu konunun Edirne açısından elzem olacağını düşünüyorum. Hem Cumhuriyet Meydanı açısından hem de turizm açısından çok önemli. Bu, Edirne'nin ihtiyacı. Edirne'yi kendi alanında bir tık yukarıya çıkaracak projelerden birisi." şeklinde konuştu.

TURİSTLER İÇİN WHATSAPP ŞİKAYET HATTI DÖNEMİ BAŞLIYOR

Edirne'ye gelen turist sayısının her geçen gün arttığının altının çizen Vali Özdemir: "WhatsApp şikayet hattı oluşturduk. Edirne'ye gelen turistlerimiz işyerlerinde bir sorun gördüğü zaman hemen fotoğrafını çekip atacak. İlgili birim konuyla ilgili gerekeni yapacak. Bir de böylece esnaflar üzerindeki denetimi daha sıkı bir şekilde yapmış olacağız. Türkiye'de böyle bir şikayet hattı yok." ifadelerini kullandı.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan; kente gelen turistlerin istek, öneri ve şikayetlerini duyurabilecekleri 0552 840 22 22 numaralı "Edirne Turizm WhatsApp İhbar Hattı"nın amacına uygun çalışması için, gelen ihbarlardan ivedilik gerektirenlerin ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak zamanında sonuçlandırılmasının hedefleniyor. EJH