Turizme Değer Katan Proje

Turizme Değer Katan Proje
Sınır ötesi iş birliği programı kapsamında Edirne'ye 16 adet tanıtıcı kiosk konacak.

"Edirne ve Nessebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" projesi kapsamında Edirne'ye kurulan 8 adet iç mekan, 8 adet dış mekan kioskları tanıtıldı. Türkçe, Bulgarca ve İngilizce dillerinde hizmet verecek olan kiosklarda minibüs güzergahları, etkinlikler, duyurular, kent hakkındaki haberler ve gezilecek yerler hakkında bilgiler yer alacak. Edirneliler ve turistler, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a mesaj yazarak şikayet ve taleplerini iletebilecek.

Ulusal otorite görevini Avrupa Birliği Başkanlığının yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan-Yunanistan Sınır Ötesi İş Birliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında Edirne Belediyesi ve Nessebar Belediyesi, "Sürdürülebilir Turizm" öncelikli ekseninde "Edirne ve Nessebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" isimli projeyi hazırladı ve uygulamaya sundu. Projenin toplam bütçesi olan 451 bin 837 euro her iki taraftaki yatırım faaliyetlerinde ve ortak kültürel faaliyetlerin düzenlenmesinde kullanıldı.

Proje kapsamında Edirne Belediyesinin ev sahipliğinde "Tarihi ve Kültürel Mirasın Turizm İle İlişkisi" isimli bir konferansın ve Nessebar'da "Summerfest" isimli tanıtım etkinliğinin düzenlendiğini anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Her iki belediyenin folklorik ve kültürel değerleri bu etkinliklerle tanıtıldı. Proje kapsamında Edirne'deki otellere dağıtılmak üzere haritalar hazırlandı ve dağıtıma başlandı. İki şehri de tanıtan bir fotokitap hazırlandı. Nessebar Belediyesi her iki şehri tanıtan bir video hazırladı ve bir yatırım faaliyeti gerçekleştirdi. Bu yatırım faaliyeti için PRAG ihale usullerine göre açık ihale düzenlendi, Türk Telekom A.Ş. 144 bin 900 euro bedel ile sözleşme imzalamaya hak kazandı. 16 Ekim 2019 tarihinde sözleşme imzaladık ve sözleşmemizin sonuna geldik. Sözleşme gereği ihaleyi kazanan web sitesi, Android ve iOS uygulamaları, kiosk sistemi ve yazılımları hazırlandı." dedi.

Kiosklarda tarihi ve turistik yerler ile ilgili bilgiler, oteller, yeme içme yerleri, minibüs güzergahları, taksi durakları ve aylık etkinlik takvimlerinin yer alacağını anlatan Gürkan: "Sözleşme kapsamında iç mekan ve dış mekan kiosklarının yayını 16 Mart'tan itibaren başlıyor. Android telefonlar için uygulaması Edirne Belediyesi ismiyle Google Play Store'da yer aldı. www.edirnevisist.com web sitesi ile iOS uygulaması 20 Mart 2019'da yayınlanacak." diye konuştu.

Dış mekan kioskları Otogar, Üniversite Ayşekadın Yerleşkesi, Orduevi minibüs durağı, Mimar Sinan Heykeli yanı, Saraçlar Caddesi girişi, Saraçlar Caddesi PTT karşısı, Saraçlar Caddesi sonu ve Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi önünde; iç mekan kioskları Üniversite Yaşam Merkezi (Delta Park), Tren Garı, Erasta AVM 2. katı, Belediye Müzesi, Bedesten Kapalı Çarşısı ve Eski Elektirk Fabrikasında hizmet verecek.