Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde Teşekkür Töreni Yapıldı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde Teşekkür Töreni Yapıldı
Büyükelçi Mercan, Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirilen törende, yardım malzemelerinin tasnifi ve kolilere yerleştirilmesi için günlerce emek harcayan gönüllüleri tek tek kürsüye davet etti ve belgelerini takdim etti.Büyükelçi...

Büyükelçi Mercan, Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirilen törende, yardım malzemelerinin tasnifi ve kolilere yerleştirilmesi için günlerce emek harcayan gönüllüleri tek tek kürsüye davet etti ve belgelerini takdim etti.

Büyükelçi Mercan, konuşmasında, "Hepinize ne kadar teşekkür etsek az. Sizler olmasanız bu mümkün olmazdı. Hakkınız ödenmez." ifadelerini kullandı.

250 Gönüllü Katıldı

Mercan, yaklaşık 250 gönüllünün katıldığı programda, toplanan yardım miktarının çokluğuna dikkat çekerek "Bu kadar malzemeyi sizlerin kıymetli katkıları sayesinde süratle tasnif ve sevk edebildik. Yalnızca vatandaşlarımız değil, ABD’li dostlarımız da bize destek oldu." dedi.

Konuyla ilgili Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, "Büyükelçiliğimize ABD’nin farklı yerlerinden, 2 Mart 2023’e kadar, çadır, battaniye, uyku tulumu, ilaç, gıda gibi kalemlerde toplamda 234 ton ayni yardım malzemesi bağışlandı. ABD genelinde ise sevkiyata giren toplam ayni yardım malzemesinin 2 bin 500 tonu geçmesi bekleniyor." denildi.