UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasındaki Takımlar İçin Tarihi Karar Aşamasında

UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasındaki Takımlar İçin Tarihi Karar Aşamasında
2028'de gerçekleşecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 32 takımla oynanması için Kasım'da UEFA'da oylama yapılacak. Yapılan araştırma sonucunda takım sayısını 32'ye çıkarmanın turnuvanın değerini düşüreceğinin ifade edilmesi...

2028'de gerçekleşecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 32 takımla oynanması için Kasım'da UEFA'da oylama yapılacak. Yapılan araştırma sonucunda takım sayısını 32'ye çıkarmanın turnuvanın değerini düşüreceğinin ifade edilmesi sonrası takım sayısını 32'ye çıkarma hamlesine sıcak bakılmıyor.

UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda takım sayısını artırma hazırlıklarını sürdürüyor.

UEFA Net Kararını Vermedi

UEFA, çeşitli nedenlerden ötürü 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası için 32 takımla oynanma fikrinde geri adım atsa da net kararını henüz vermedi. Yetkililerin, araştırma sonucunda fazla takımın yer almasının organizasyonun değerinin düşüreceği sonucuna vardığı ve bu yüzden UEFA'nın artık sıcak bakmadığı öğrenildi.

55 üye ülkeden meydana gelen UEFA'nın 2028 yılı itibari ile Avrupa Futbol Şampiyonaları'nı 32 takımla düzenlemek için kasımda oylama yapacağı belirtildi. 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliği için finale kalan ülkeler arasında İralanda, Büyük Britanya ve Türkiye yer alıyor.