ENEZ LİMANI VE VURDUMDUYMAZ YETKİLİLER

ENEZ LİMANI VE VURDUMDUYMAZ YETKİLİLER
Ulaş DEMİRAY'ın köşe yazısı

Geçtiğimiz günlerde Keşan Ticaret ve Sanayi Odasının Enez’de yaptığı Meclis toplantısında  gündeme getirmeye çalıştım. Yeterince vurgulayabildim mi? Bilmiyorum.. 1990'ların başında LİMAN diye açılışı yapılan tesisin şimdilerde ne işe yaradığını, bu limanla ilgili neler düşünüldüğünü bilmesi gerekenlerin hiç biri ne yazık ki hiç bir şey bilmiyor.. Ya da birileri biliyor ama limanın henüz kime peşkeş çekileceği kesinleşmediğinden açıklanamıyor..

Bu konudaki kaygıma yanıt veren Enez Belediye Başkanı Sn.Abdullah BOSTANCI Limanın hala Liman olarak tescil edilmediği gibi kısa bir bilgi verdi.. Hiç yeterli değildi... Geçtiğimiz günlerde de Keşan AKP İlçe Başkanı "Enez Limanının ticari liman olması için çalışmalar olduğu" gibi, nasıl yorumlanacağı, nasıl anlaşılacağı belli olmayan bir içerikte konuya değindi.. Başka ? Başka bu konuda hiç kimseden ve yetkiliden ÇIT çıkmıyor..

Hadi Enez'e yeni gelen Kaymakam Hanımımızı şimdilik ayrı tutalım ama bu memlekette belediye başkanının, iktidar partisinin ilçe başkanının, Ticaret Odası, borsa yönetiminin, hatta valinin, limanın şimdiki konumu ve gelecek ile ilgili düşüncelerden haberlerinin olmayışı sizce normal midir..? Bir takım Arap İş adamlarının gelip limanı dolaştıkları konusunda görülen ve bilinenlerin bir anlamı var mıdır..?

Liman özelliğini şimdilik bir kenara bırakalım.. Burasının bir BALIKÇI BARINAĞI olarak yasal dayanağının tescillenmiş olduğu bir gerçektir.. Bu durumda ÖNCELİKLE VE PAZARLIKLA burasının Enez balıkçılık Kooperatifine verilmesi yasa gereği olduğu halde bunun ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından çok komik gerekçelerle, ipe un sererek engelleniyor olması konusunda bir kuşku oluşmuyor mu?

Limanın hala bir işlevselliğe  ve yasal bir statüye kavuşturulmaması ayıbın ötesinde Enez'e, Trakya’ya hatta bu ülkeye ihanettir.. Ne düşünüyor, ne biliyor, nelerin hesabını yapıyorsanız bunu derhal açıklamalısınız..

Seçimi Enez’de kazandığına kendisi bile şaşan iktidar partisi AKP nin daha Enez’de çakılmış özel bir çivisi yok.. Enez-Keşan yolu  YOL DEĞİL, YILAN VE YALAN HİKAYESİ oldu.. Sahil Yolunun asfaltlanması unutturuldu.. Gündemde bile yok.. Yüksek Okul yerine nasihatler alınarak üstüne bir bardak su içildi.. Enez’de var olan okullar yerine yapılacağı söylenenlerden hiç haber yok... Denizine hala lağım akan bir Enez’e bir derin deşarj konusunda bile AKP iktidarının bir çabası olmadı..

Hiç yoksa Liman konusunda gayretlerinizi yoğunlaştırsanız da burasını hem Balıkçı Barınağı, hem YAT LİMANI, hem Feribot iskelesi olarak kullanmanın yollarını açsanız? Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız açın, telefonla Çanakkale Ticaret Odası Başkanı'na sorun.. Ayvacık'tan, Midilli'ye sefer yapacak bir çalışma içinde olduğu biliniyor.. Açın Dikili’deki dostlarınıza, Bodrum'daki teşkilatınıza  sorun..  

Partinizin beceriksiz yöneticilerinden önce kendi yörenizin değerlerine, zenginliklerine sahip çıkın...

Umarım sesimi işitirsiniz.

Ulaş DEMİRAY  / [email protected]