"Ülkemizin Geleceği Çocuklar Özgür Büyüsün, Özgür Olsun"

"Ülkemizin Geleceği Çocuklar Özgür Büyüsün, Özgür Olsun"
Belediye Başkanı Gürkan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 96. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 96. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı, ulusal egemenliğin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 96. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururunu, mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

"Ülkemizin geleceği, milletimizin umudu olan çocuklarımız; barışın, sevginin, umudun, kardeşliğin temsilcileri, geleceğimizin teminatıdır. İnanıyorum ki; çocuklarımızın yüreklerindeki sonsuz sevgi ve hoşgörü; barışın temellerini oluşturacak, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, Türkiyeyi geleceğe taşıyacaklardır. Bizlere düşen görev ise, aklın ve bilimin ışığında, sosyal donatılara sahip, öz güveni yüksek, çocukluğunu doya doya yaşayan, sokaklarda özgürce oyun oynayabilen özgür bireyler yetiştirmektir. ‘Çocuklar Özgür Büyüsün, Özgür Çocuklar Olsun’ diye Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 96. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Edirne'nin çocuklarını 'Özgür Çocuk Parkı'yla buluşturuyoruz.

Edirne'de çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan bu parkta çocuklarımızın özgürce oynayabileceği, her yaş grubunun birlikte hareket edebileceği ve farklı aktivitelerin yer alacağı alanlar yarattık. Apartman hayatında bilgisayar oyunlarıyla büyüyen çocukları sokağa çıkartarak; çocukların kendi yaş gruplarıyla iletişim kurabilmelerini sağlamak ve çocukların sokakta özgürce koşmasına olanak yaratmak amacıyla hazırladığımız Özgür Çocuk Parkını Atatürk'le, demokrasiyle, Cumhuriyet ile nefes alan bir kentin; geleceğe umutla bakan çocuklarına armağan ediyoruz.

Edirne Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Çocuk Korosuyla birbirinden yetenekli çocuklarımızı müzikle buluşturduk. Edirne'de büyük bir eksiklik olan Çocuk Tiyatrosunu hayata geçirmek adına çalışmalara başladık. Şu anda restorasyonu devam tarihi elektrik fabrikasını Edirne Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi haline getirmek adına çalışmalarımız sürüyor. Çok kısa bir zamanda hizmete açmayı düşündüğümüz bu merkezde kuracağımız çocuk tiyatrosuyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tiyatroyla bütünleşme imkanı sunacağız."

EdirneJetHaber Haber Merkezi