Uzaya Kimler Gidecek? Uzaya Gidecek Türkler Belli Oldu!

Uzaya Kimler Gidecek? Uzaya Gidecek Türkler Belli Oldu!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından uzaya gidecek adayların belli olduğu ve kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklanacağını ifade edildi.Bakan Varank'ın Açıklaması Şöyle:"Yakın...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından uzaya gidecek adayların belli olduğu ve kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklanacağını ifade edildi.

Bakan Varank'ın Açıklaması Şöyle:

"Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılında bir Türk vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna göndereceğiz. Orada bilimsel deneyler bu arkadaşımız gerçekleştirecek. Bu Türk uzay yolcularının seçiminde sağlık bilimleri üniversitesinin ciddi katkıları oldu. Uzay ve havacılık alanında ciddi psikolojik testleri beraber gerçekleştirdik. Adaylarımız aslında belli, yakın zamanda da inşallah sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100. Yılında bir vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı ay yıldızlı al bayrağımızı uluslararası uzay istasyonunda en güzel şekilde temsil edecek."