'Vakıf Kiracılarına Müjde: İndirim Olacak'

'Vakıf Kiracılarına Müjde: İndirim Olacak'
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, bir süredir Edirne gündemini meşgul eden vakıf kiraları konusunda açıklama yaptı. Vakıf kira artışlarının geri çekilmesi için görüşmelerin devam ettiğini belirten İba,"Bazıları...

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, bir süredir Edirne gündemini meşgul eden vakıf kiraları konusunda açıklama yaptı. Vakıf kira artışlarının geri çekilmesi için görüşmelerin devam ettiğini belirten İba,"Bazıları ise bizim çalışmalarımızdan rol çalmaya çalışıyor." dedi.

Yüzde yüzün üzerinde gerçekleşen vakıf kira zamlarının geri çekilmesi için AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba devreye girdi. Konu ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile birlikte zamların geri çekilmesi için girişimlerini ilk günden beri sürdürdüklerini belirtti. İba, zamların hatırı sayılır şekilde geri çekildiğini ancak daha fazla indirim olması için görüşmelerini devam ettirdiklerini ifade etti.

“ROL ÇALIYORLAR”

Vakıf kiracılarının zor durumundan bazılarının pay çıkardığını ve yaptıkları çalışmalardan rol çaldığını dile getiren AK Parti İl Başkanı İba, “Milletvekilimiz Fatma Aksal ile birlikte kira artışlarının yaşandığı ilk günden itibaren anında devreye girdik. Durumun Edirne’den çözülemediğini görür görmez Ankara’ya gittik. Vakıflar Genel Müdürü başta olmak üzere durumun paydaşlarıyla görüştük. Yapılan yüzde yüzlük zamlarda indirim sağladık. Ancak biz zamların daha da gerilemesini istiyoruz. Üzülerek görüyoruz ki bizim çalışmalarımızı kendilerine mal edenler var. Yani bizden rol çalmaya çalışıyorlar. Zamların geri çekilmesinde hiçbir emeği olmayanlar durumdan pay çıkarıp başarımıza ortak olmaya çalışıyor. Bu durumu hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum.” dedi.

NE OLMUŞTU? 

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2020 yılında vakıf kiralarına yüzde yüzün üzerinde zam yapmış ve kiracılara da bu durumu gösteren belgeleri göndermişti. Ancak vakıf kiracısı esnaflar zamların geri çekilmesi için görüşmelere başlamış ve çeşitli girişimlerde bulunmuştu.