Vatandaş düğün bayram etti! Kimlikle 80 bin TL veriliyor! PTT duyurdu

Vatandaş düğün bayram etti! Kimlikle 80 bin TL veriliyor! PTT duyurdu
Ancak PTT genel müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre başvuruda bulunan kişilere tam 80 bin TL’ye kadar kredi verileceği duyuruldu. Ancak PTT başvuru tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. İlerleyen...

Ancak PTT genel müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre başvuruda bulunan kişilere tam 80 bin TL’ye kadar kredi verileceği duyuruldu. Ancak PTT başvuru tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. İlerleyen günlerde başvuruların açıklaması beklenmektedir. Bu aşamada PTT tarafından sunulan kredi seçeneklerini değerlendiriyor olmak her zaman önerilmektedir.

PTT Kredi Seçenekleri

PTT tarafından alınan kredilerin faiz oranları da netlik kazandı. Kredi alan her kişi yüzde 2.5 puan üzerinden kredi ödemesi yapacak. Öte yandan vatandaşlara ödeme kolaylığı oluşturmak için çeşitli (edirnejethaber.com) vade seçenekleri de sunulmuştur. Kredilerin vadeleri genel olarak şu şekildedir. 12 ay, 24 ay ve 36 ay vade imkanları bulunmaktadır.

PTT genel müdürlüğünün diğer kredilerine göre bu kredide emeklilik şartı aranmamaktadır. Üstelik kefil şartı da bulunmamaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında PTT özel ihtiyaç kredisi konusunda da üst düzeyde bir etliye sahiptir.

PTT Özel İhtiyaç Kredisi

PTT genel müdürlüğü bir de özel ihtiyaç kredisi vermeye hazırlanır. Konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak uzmanların görüşlerine göre özel ihtiyaç ödemelerinin Eylül ayında yapılması düşünülmektedir. Özel ihtiyaç ödemelerinin de en üst limiti 80 bin TL olarak belirlenmiştir.

Üstelik krediden yaralanmak isteyen vatandaşlara 3 ay erteleme avantajı da sunulmaktadır. Bu kredi tipinin faiz oranın ise 3.25 puan olması beklenmektedir. Son olarak ise tek tip vade seçeneği planlanmaktadır. Bu bağlamda vade seçeneğinin 24 ay olması tahmin edilmektedir. Başvurular ise e-devlet sistemi ve PTT şubelerinden yapılmaktadır.

E-devlet sistemi üzerinden yapılan başvurularda başvurular aynı gün içinde sonuçlanmaktadır. Şahsen başvurularda ise vatandaşlardan sadece kimlik belgesi talep edilmektedir. Şahsen başvurular ise 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

https://edirnejethaber.com/cumhurbaskani-talimati-verdi-ek-odemeler-yatti-hesaplari-kontrol-edin/