Yeni Devlet Hastanesi Eylülde Hizmete Girecek

Yeni Devlet Hastanesi Eylülde Hizmete Girecek
Yapımı devam eden yeni devlet hastanesi eylül ayında hizmete girecek.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Keşan'da yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin eylül ayında hizmete gireceğini söyledi.

Yapımı devam eden yeni devlet hastanesiyle ilgili bilgi veren Kişioğlu: "Binanın yüzde 95'i tamamlandı. Firmada yaşanan sıkıntılar sebebiyle sözleşme feshedildi ve ardından bina İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi. Komisyon kurularak binanın yerinde tespiti yapıldı. Tespit işleminin ardından Sağlık Bakanlığına bildirim yapıldı. Bina, Sağlık Bakanlığı tarafından da 'ikmal ihalesi'ne çıkarıldı. 2 Haziranda ihaleyi alan firmaya yer gösterimi yapılacak. Binanın kalan yüzde 5'lik kısmı için 60 günlük süre verilecek. Ağustos ayının başında inşallah bina tamamlanmış olacak." şeklinde konuştu.

Yeni devlet hastanesi için yapılan binanın sağa sola, kuzeye güneye 1 buçuk metre esneyebildiğini belirten Kişioğlu, binanın 9 şiddetindeki bir depreme dayanabileceğini söyledi. Kişioğlu: "Mühendisler o kadar iddialı ki; 'Deprem olduğunda hastaneye koşun, hastaneden çıkmayın' diyorlar." dedi.

Yeni devlet hastanesinin açılışının gecikmesi konusuna da açıklık getiren Kişioğlu: "Deprem izolatörleri inşaat ihalesi yapıldıktan sonra ortaya çıktı. Bakanlık, A ve B sınıfında olan bölgelerdeki 200 ve üzeri yatak kapasiteli hastanelere izolatörlerin konulmasını zorunlu kıldı. İlk defa izolatör geleceği için 8 aylık bir gecikme yaşandı. Belki onlar olmasa bitecekti." ifadelerini kullandı.

Yapımına devam edilen binanın temeli 04 Mart 2014 tarihinde atılmıştı. Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, devlet hastanesinin 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete açılacağını söylemişti. EJH