Yeşil Alandaki Yangın Korkuttu

Yeşil Alandaki Yangın Korkuttu
Edirne'de bir yeşil alanda çıkan yangın mahalle sakinlerini korkuttu. Mahalle sakinleri, yeşil alanın alkol ve uyuşturucu madde kullananların meskeni haline geldiğini söylediler.

Sabuni Mahallesi Fil Yokuşu'ndaki yeşil alanda meydana gelen yangın mahalle sakinlerini korkuturken sakinleri, yeşil alanın alkol ve uyuşturucu madde kullananların meskeni haline geldiğini söylediler.

Sabuni Mahallesi Fil Yokuşu Sokak'taki yeşil alanda meydana gelen yangın mahalle sakinlerini korkuttu. Cumartesi akşamı yeşil alanda başlayan yangını, duyarlı vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, yeşil alandaki yangın ETUS duraklarına kadar yükseldi. Sarmaşıklardan dolayı yükselen yangının ağaçlara sıçramaması, can ve mal kaybının olmaması mahalle sakinlerine derin bir nefes aldırırken, mahalle sakinleri yeşil alanda her gün farklı olayların meydana gelmesinden dert yandılar.

MAHALLE SAKİNLERİ İSYAN ETTİ

Gündem Gazetesinden Uğur Akagündüz'ün haberine göre; yangın sırasında bir kişinin sokakta bulunan metruk binanın önünde bali kullandığı dikkat çekerken, mahalle sakinleri yeşil alanda her gün farklı bir olayın meydana geldiğini söylediler. Alkol, uyuşturucu madde ve bali bağımlılarının meskeni haline gelen yeşil alanda sürekli olayların yaşandığını söyleyen mahalle sakinleri: "Akşam saatlerinden itibaren evimizden dışarıya çıkmaya korkuyoruz. Her gün burada alkol ve uyuşturucu madde kullanıyorlar. Mahalledeki metruk binaları, inşaatları ve merdiven altlarını ev gibi kullanıyorlar." ifadelerine yer verdiler.

Edirne Belediyesi ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne sürekli şikayette bulunduklarını ve sorunun senelerdir çözülmediğini söyleyen mahalle sakinleri: "Evimizden dışarıya çıktığımızda can güvenliğimizi kim sağlayacak? Çocuklarımız korkudan sokağa çıkamıyorlar. Gece de sürekli gürültü oluyor. Bazen sabahları bile burada içki ve uyuşturucu madde kullananlar oluyor. Geceleri Belediyenin çöp konteynerlerini de yakıyorlar. Biz görüp söndürmesek ve yeşil alana sıçrasa hepimizin evi yanar. Can ve mal güvenliğimiz tehlikede yaşamaya çalışıyoruz. Yetkililerden bu sorunun çözülmesini istiyoruz." dediler.

"OLAYLAR HİÇ BİTMİYOR"

Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekiplerine teşekkür eden mahalle sakinleri: "İtfaiye ekiplerimize, zabıtamıza, polisimize de yazık oluyor. Buradaki olaylar hiç bitmiyor ve sürekli burası ile uğraşmak zorunda kalıyorlar. Bu sorun çözülürse hem onlar hem de biz rahat bir nefes alırız." sözlerine yer verdiler.