YKS Matematikte Hangi Konular Çıkacak? 12. Sınıf Birinci İkinci Dönem Matematik Konuları

YKS Matematikte Hangi Konular Çıkacak? 12. Sınıf Birinci İkinci Dönem Matematik Konuları
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'de 8. sınıfın ikinci dönem konularının ve YKS'de ise 12. sınıfın ikinci dönem konuların çıkmayacağını belirtti. Bakan...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'de 8. sınıfın ikinci dönem konularının ve YKS'de ise 12. sınıfın ikinci dönem konuların çıkmayacağını belirtti. Bakan Özer'in açıklamasının ardından, YKS'ye girecek olan adaylar sınav konularını araştırmaya başladılar. Bu kapsamda, 12. sınıf ikinci dönem matematik konuları merak ediliyor.

12. Sınıf İkinci Dönem Matematik Konuları

YKS'de, 12. sınıfın ikinci dönem konuların öğrenciler sorumlu olmayacak. Matematik dersi için ikinci dönem müfredatında yer alan konular şu şekilde:

5. ÜNİTE: Türev

Anlık Değişim Oranı ve Türev

Türevin Uygulamaları

6. ÜNİTE: İntegral

Belirsiz İntegral

Belirli İntegral ve Uygulamaları

7. ÜNİTE: Analitik Geometri

Çemberin Analitik İncelenmesi

YKS Ne Zaman?

YKS ile ilgili pek çok gelişme öğrenciler tarafından araştırılıyor. Bu kapsamda, YKS'nin tarihinin belli olup olmadığı da merak ediliyor. YKS tarihi ile ilgili henüz ÖSYM tarafından bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki süreçte, sınav tarihine dair kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.