Yoğun Kar Yağışının Görüleceği İller Açıklandı! Meteoroloji Uzmanı Tarih Verdi

Yoğun Kar Yağışının Görüleceği İller Açıklandı! Meteoroloji Uzmanı Tarih Verdi
Kasım ayının son zamanlarını yaşadığımız şu günlerde kış yüzünü göstermeye başladı. Kış denilince akla gelen 'kar yağışı' da gündeme taşındı. Peki kar yağışı ne zaman görülecek? İşte detaylar...Meteoroloji...

Kasım ayının son zamanlarını yaşadığımız şu günlerde kış yüzünü göstermeye başladı. Kış denilince akla gelen 'kar yağışı' da gündeme taşındı. Peki kar yağışı ne zaman görülecek? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre bu hafta Doğu Anadolu'nun doğu ve kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Yağışlı ve soğuk hava etkisini göstermeye başlarken İstanbul başta olmak üzere çok sayıda kentte kar yağışı merakla bekleniyor.

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelere göre İstanbul, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Bolu, Çanakkale ve Kocaeli gibi iller ocak ayında yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kalacak.

'Çok Ciddi Anlamda Yoğun ve Etkili Kar Yağışı Bekliyoruz...'

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, hava durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Dr. Bozyurt'un açıklamasından kullandığı ifadeler şu şekilde:

"Aralık ayının 10-15'i arasında ilk ciddi kış provası yapılacak. Aralık'ın 20'sinden sonra özellikle yılbaşından sonra ise 2022-2023 La nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak ve ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz. Bu yoğun kar yağışı en fazla Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler etkilenecek."