Yumurtadan Çıkan Civciv Görenleri Şok Etti!

Yumurtadan Çıkan Civciv Görenleri Şok Etti!
Kahramanmaraş Türkoğlu'nda Kırsal Beyoğlu Mahallesi'nde, besici Tuğba Çakmak'ın kuluçka makinesine bıraktığı yumurtalardan biri 22 gün sonra çatladı. İçinden çıkan civciv, diğerlerinden farklıydı.Civcivin farklı göründüğünü,...

Kahramanmaraş Türkoğlu'nda Kırsal Beyoğlu Mahallesi'nde, besici Tuğba Çakmak'ın kuluçka makinesine bıraktığı yumurtalardan biri 22 gün sonra çatladı. İçinden çıkan civciv, diğerlerinden farklıydı.

Civcivin farklı göründüğünü, yürümekte ve beslenmekte zorlandığını gören Çakmak, yavruyu kontrol ettiğinde 4 ayaklı olduğunu fark etti. Durumu yakınlarına bildirdikten sonra da veterinere götürdü.

Civcive bakan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Veteriner Hekim Oğuzhan Gemci, yavrunun sağlığına kavuşması için genel bakımlarını yapacaklarını bildirerek şunları kaydetti:

Hayvanın fazla olan ayakları nedeniyle arkada tarafında ağırlık oluşuyor. Bu nedenle civcivimiz dengesini sağlayamıyor ve yürümekte güçlük çekiyor. Bu durum literatürde 'polimelia' olarak bilinir ve on binde bir gözlenir.