Yunanistan Dışişleri'nden açıklama!

Yunanistan Dışişleri'nden açıklama!
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk makamlarının açıkladığı rakamların yanlış ve yanıltıcı olduğunu söyledi.Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama...

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk makamlarının açıkladığı rakamların yanlış ve yanıltıcı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar almasının ardından, binlerce mülteci Edirne'ye geldi ve gelmeye devam ediyor. Türkiye'den çıkış yapan çok sayıda mültecinin tampon bölgede bekleyişleri sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, 100 binin üzerinde göçmenin Edirne üzerinden Türkiye'den ayrıldığını açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabından açıklama yaptı. Türk makamlarının açıkladığı rakamların yanlış ve yanıltıcı olduğunu belirten Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kimse Yunan sınırlarını geçemez. Yasa dışı giriş yapmaya çalışan herkesin etkili bir şekilde girmesi engellenir. Türk makamları tarafından belirtilen rakamlar tamamen yanlış ve yanıltıcıdır. Türk yetkililerin dezenformasyon kampanyası devam ediyor. Gerçek: dün sabahtan bu sabaha kadar 10,000 kişinin Yunan topraklarına girmesi engellendi. 73 kişi yasadışı olarak geçti, yakalandı ve buna göre işlem yapıldı." dendi.