"Yüreği Engelliler Engel Oldu"

"Yüreği Engelliler Engel Oldu"
3 Aralık Dünya Engeliler Gününde hizmete giren ve açılışı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yapılan engelli araç sarj istasyonlarından birinin 3 şarj etme aparatından birine hizmete girdikten 20 gün sonra bazı vatandaşlar tarafından zarar verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan belediye başkan Gürkan, "Engelli vatandaşlarımızın kentte özgürce dolaşabilmelerine yüreği engelliler engel oldu." dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kentte faaliyet gösteren 8 engelli derneğiyle birlikte kurulan akülü tekerli sandalyelerin 35 dakikada şarj edilmesini sağlayan 2 istasyonun açılışı 3 Aralık Dünya Engeliler Gününde gerçekleştirilmişti. Belediye başkanı Gürkan'ın Edirne halkına emanet ettiği şarj istasyonun 3 aparatından birine bazı vatandaşlar tarafından zarar verildi.

Göreve geldikleri günden itibaren engellilerin kentte daha rahat yaşayabilmeleri için birçok projeye imza attıklarını ifade eden Gürkan, "Hep aynı şeyi söylüyorum. Bir kentin çağdaşlığının çok fazla kıstasları ve ölçütleri var. Bana göre en önemli kıstas şu; 'Bir engelli arkadaşımız, evinden çıkıp engelsiz bir şekilde şehre gidip, bütün işlerini halledip, yeniden eve dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir.' Edirne böyle bir kent mi? Maalesef değil. Dünyada böyle bir kent var mı? Maalesef yok. Elimizde sihirli bir değnek olsaydı eğer kentte yaşanan tüm sorunları yok eder, bu kenti bir günde mükemmel bir hale getirebilirdik. Ama maalesef yok. Biz bu sihirli değneği Edirne halkıyla birlikte yaratalım istedik. Bu kentte gönül veren Edirne halkıyla ortak bir sinerji yaratarak, tüm bireylerin eşit şartlarda yaşayabileceği, çağdaş bir kent yaratma hedefimiz var. Biz bu hedefimizi ilmek ilmek öreceğiz." diye konuştu.

Engelli vatandaşlarında bu kente özgürce dolaşabilme hakkına sahip olduğunu ifade eden Gürkan, "Zarar verilen aparat en kısa zamanda eski haline getirilecek. Ben engelli aracı şarj istasyonlarını tekrar Edirne halkına emanet ediyorum. İçimizde çürük meyveler olacak mı? Evet olacak. Ama biz el ele vererek, herkesin bu kentte özgürce yaşamasını, herkesin birbirinin haklarına saygı göstermesini öğreneceğiz. Unutmayalım ki, her sağlıklı birey potansiyel bir engelli adayıdır." dedi.