Yüreği Engelliler Engel Olmaya Devam Ediyor

Yüreği Engelliler Engel Olmaya Devam Ediyor
Engelli vatandaşların kentte özgürce dolaşabilmeleri için Edirne Belediyesi tarafından Kıyık Caddesi üzerinde kurulan akülü engelli aracı şarj istasyonunun ekranı, hizmete sunulduktan 20 gün sonra kırıldı.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde kentin iki ayrı noktasına kurulan akülü engelli aracı şarj istasyonlarına bir süre sonra bazı vatandaşlar tarafından zarar verilmişti. Bunun üzerine zarar gören şarj istasyonları yenilenerek, sayısı da 4'e çıkarılmıştı.

Kıyık Caddesi'nde hizmete sunulan akülü engelli aracı şarj istasyonu kurulduktan henüz 20 gün sonra, LED ekranı yüreği engelli kişi ya da kişilerce kırıldı.

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırabilmek ve onların da bu kentte özgürce dolaşabilmelerini sağlamak adına akülü engelli aracı şarj istasyonlarını hizmete sundukları ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Engellilerin yaşam haklarına maalesef yüreği engelliler engel olmaya devam ediyor. Edirne halkına emanet ettiğimiz bu şarj istasyonlarına insanlıktan nasibini alamamış kişiler tarafından zarar verilmiş olması çok üzücü. Edirne Belediyesi olarak engelli vatandaşların haklarına sahip çıkmaya, onların bu kentte özgürce dolaşabilmelerini, toplumun onlara ve onların yaşamlarına saygı duymalarını sağlamak adına mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu kentte gönül veren Edirne halkıyla ortak bir sinerji yaratarak, tüm bireylerin eşit şartlarda yaşayabileceği, çağdaş bir kent yaratma hedefimiz var. Biz bu hedefimizi ilmek ilmek öreceğiz." diye konuştu.

Şarj istasyonlarına zarar verenler hakkında soruşturma açılacağını belirten Gürkan, "Bu konunun peşini bırakmayarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız.  Zarar gören LED ekran kısa zamanda eski haline getirilerek, engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır." dedi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi