Zam Müjdesi Açıklandı! İşçi Maaşı O Belediyede En Düşük 11.300 TL Oldu

Zam Müjdesi Açıklandı! İşçi Maaşı O Belediyede En Düşük 11.300 TL Oldu
Milyonlarca, asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personellerinin ne kadar maaş alacağı merak konusu...

Milyonlarca, asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personellerinin ne kadar maaş alacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, belediye işçilerinin maaşlarına yapılacak zamlara dair duyurular gelmeye devam ediyor.

En Düşük Maaş 11.300 TL Oldu

Akhisar Belediyesi, işçi maaşlarına yapılacak zamma dair açıklamada bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, maaşlara yüzde 108 oranında zam yapıldı ve en düşük maaş 11.300 TL seviyesine yükseldi. Söz konusu artış ile ilgili Akhisar Belediyesi'nin internet sitesinden açıklama yapıldı. Maaş zammı ile ilgili bilgilendirme metninde ''Türkiye'de asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlenmesi üzerine personelin maaşlarına zam yapmak üzere harekete geçen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Belediye-İş Sendika Manisa İl Temsilcisi Gökay Sezgin ile toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşme ile Akhisar Belediyesi’nde çalışan bekar bir personelin, ikramiyeler hariç alacağı en düşük maaşın 11 bin 300 TL olduğu belirtildi. Başkan Dutlulu, Akhisar'a hizmet için alın teri döken, emek harcayan personelin her zaman yanında oldukları belirterek, yapılan bu zam ve iyileştirmelerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Dutlulu, “Çalışan, üreten, evine ekmek götüren işçilerimizin alın teri bizim için çok kıymetli. Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız toplu iş sözleşmesi sonucunda, %108 artış ile en düşük işçi maaşı 11 bin 300 TL olmuştur. Akhisar’a birlikte hizmet etmekten onur duyduğum yol arkadaşlarıma hayırlı ve bereketli olsun” şeklinde konuştu.'' ifadeleri yer aldı.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediye personellerinin maaşlarının belirlenmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.