"Zurna Yapmanın Tam Sırası"

"Zurna Yapmanın Tam Sırası"
Binali Yıldırım'ın, işsizlikten yakınan bir gence 'Zurna yapma' sözünü hatırlatan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran: "İşsizlik, geçim sıkıntısı, hukuksuzluktan canı yanan herkesin zurna yapması gerekir!" dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, iktidarın ülkeyi borç ve faiz batağına soktuğunu söyleyerek hükümeti yanlış ekonomi politikaları sebebiyle uyardı. Demirkıran, AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın, işsizlikten yakınan bir gence "Zurna yapma" sözünü hatırlattı.

Ekonomi konusunda hükümetin sınıfta kaldığını söyleyen ve hükümete verilecek karnenin ciddi bir uyarı olması gerektiğini ifade eden Demirkıran, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hükümet devamlı borçlanıyor. 2019 yılı bütçesi bu başarısızlığın açık göstergesidir. Bu yıl bütçeden 117 milyar lira faiz ödenecek. Hükümet o kadar sıkışık ki her hafta borçlanıyor. Devamlı borçlanma ihtiyacı sebebiyle borç verenler faizleri yükseltiyor. Bu hafta yüzde 25’ le borçlanıldı. Bunun altından nasıl kalkılacak? Devlet bu kadar yüksek faizle borçlanırsa yanlış ekonomik politikalar sebebiyle borç batağına düşen esnaf, çiftçi, sanayici kaçla borçlanacak? Bankaların yüzde 35-40 faizle verdiği kredileri kim kullanabilir, bu şartlarla kim para kazanıp, işini döndürebilir? Bu kadar yüksek faizle alınan borç nasıl geri ödenir? Hükümet yetkilileri bu kadar kötü gidişat karşısında ne yapıyor diye sorarsanız, bizim cevabımız hiç bir şey yapmıyorlar, sadece seyrediyorlar olacaktır."

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın, işsizlikten yakınan bir gence "Zurna yapma" dediğini de hatırlatan Demirkıran: "Tam da bu zamanda işsizlik, geçim sıkıntısı çeken gençlerimizin, haksızlıklardan, hukuksuzluktan canı yanan, yaşananlardan sıkıntı duyan herkesin 'zurna yapması' gerekir! Zurna yapmak yanlışlıkları ortaya koymaksa, yetkililerden görevlerini yapma konusunda talepte bulunmaksa, ülkeyi adam gibi yönetin, partizanlık yapmayın, nereye gidiyoruz demekse; zurna yapmanın tam sırasıdır. 23 Haziran 'zurna yapmak' için en büyük fırsattır. Saadet Partisine oy vermek yerelde ve genelde yapılan yanlışlıklara dur demektir. Saadet Partisi ülkemizin, belediyelerimizin iyi yönetilmesi için milletimizden yetki istemektedir." dedi.