10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali programı belli oldu

10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali programı belli oldu
Edirne Bando ve Ciğer Festivali kaldığı yerden devam ediyor. Pandemi nedeniyle son iki yıldır düzenlenemeyen festivalin 10'uncusu, 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Edirneliler ile buluşacak. Festivale katılan vatandaşlara, Edirne'nin...

Edirne Bando ve Ciğer Festivali kaldığı yerden devam ediyor. Pandemi nedeniyle son iki yıldır düzenlenemeyen festivalin 10'uncusu, 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Edirneliler ile buluşacak. Festivale katılan vatandaşlara, Edirne'nin marka lezzeti tava ciğer ikram edilecek.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin programı belli oldu. Festivale Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda bando ekibi katılacak.

Festivalin ilk günü olan 13 Mayıs Cuma günü saat 17:00'de belediye binası önünde toplanacak kortej, Atatürk Anıtı'na yürücek ve buradaki çelenk sunumu, saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın ardından törenler Saraçlar Caddesi'nde devam edecek. Bando ekipleri burada mini gösteri düzenleyecek.

Festivali ikinci günü olan 14 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00'te iki köprü arasında toplanacak kortej, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en büyük tavasının bulunduğu alana kadar yürüyecek ve gösteriler yapacak. Saat 15:00'te Kent Ormanı, Karaağaç, Margi AVM ve Erasta AVM'de bando ekiplerilerinin gösterileri olacak. Ayrıca bando ekipleri, saat 19:30'da Saraçlar Caddesi ve Demokrasi Şehitleri Parkı'nda konser verecek.

Festivalin son günü olan 15 Mayıs Pazar günü ise Saraçlar Caddesi'nde etkinlikler düzenlenecek. Saat 16:00'da Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunumunun ardından, Saraçlar Caddesi'nde ücretsiz ciğer ikramı gerçekleştirilecek. Festival, acı biber yeme yarışması ve bando ekiplerinin mini gösterisiyle son bulacak.

Festivale İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, İzmir Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, Romanya-Rodna Bandosu, Bulgaristan-Dobriç, Burgas ve Tirgovişte Bando ekipleri, Karadağ-Herceg Novi Bandosu, Moldova-Zaim Bandosu, Arnavutluk-Elbasan Bandosu, Macaristan-Szekesfehervar ve Dunaszekcsö Bandosu ekipleri katılacak.

Bando ve Ciğer Festivali'nin kaldığı yerden devam ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara vermek zorunda kaldığımız ve bu yıl kaldığı yerden devam edecek olan 10. Uluslararası Bando Ciğer Festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.