12. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı

12. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı
Her yıl cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'nın 12'ncisi bu hafta sonu düzenlenecek.Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Edirne Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EBİS)...

Her yıl cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'nın 12'ncisi bu hafta sonu düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Edirne Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EBİS) her yıl cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirdiği Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'nı 12. kez düzenlemenin heyecanını yaşıyor. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı, 24 Ekim 2021 Pazar günü 12'nci kez gerçekleştirilecek.

Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yılı şerefine 200 sporcunun katılımıyla düzenlenecek Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı, Şevki Arman Caddesi Hacıkuşlar durak alanından 09.00'da verilecek start ile başlayacak. Yarışma Şevki Arman Caddesi - Havsa Yola geldi köyü sapağı arasında 70 km'lik parkurda gerçekleştirilecek. Şevki Arman Caddesi - Olin kavşağı - fakülte ışıklar - Havsa dörtyol ışıklar - Necatiye çevreyolu - Yolageldi köyü sapağı - Havsa ışıklar - Fakülte ışıklar - Olin kavşağı - Şevki Arman Caddesi güzergahı izlenecek.

Yarışmacılar Bayanlar (...-2003), Büyük Erkek (1986-2003), Master Erkek (...-1985) olmak üzere 3 kategoride yarışacak. Bütün kategoriler aynı parkur ve mesafede yarışacak. Her kategoride ilk 3 sıralaması yapılarak kupa, madalya ve altın ödülleri verilecek.

Bu yıl pandemi koşulları altında, yarışmaya katılacak sporcularda 2 doz aşı olma zorunluluğu getirildi. Yarışmaya katılacak sporculardan yarış tarihinden 2 hafta önce 2 aşı olma zorunluluğu getirdiklerini belirten kulüp yetkilileri, gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Türkiye'de 10 yıldan uzun süredir devam ettirilen tek uluslararası yarışın ev sahibi olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden organizasyon yetkilileri, tüm halkı bu anlamlı yarışın coşkusunu paylaşmaya davet etti.