2023 Asgari Ücrette Yeni Rakam! 25 Bin 400 TL Açıklaması Geldi

2023 Asgari Ücrette Yeni Rakam! 25 Bin 400 TL Açıklaması Geldi
HKP üyeleri, asgari ücretin en az 25 bin 400 lira olması talebiyle İstanbul’da eylem yaptı. HKP İstanbul İl Yöneticisi Deniz Bin, eylemde açıklamada bulundu.Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, asgari ücret ile ilgili görüşmelere...

HKP üyeleri, asgari ücretin en az 25 bin 400 lira olması talebiyle İstanbul’da eylem yaptı. HKP İstanbul İl Yöneticisi Deniz Bin, eylemde açıklamada bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, asgari ücret ile ilgili görüşmelere az bir zaman kala taleplerini açıklamak için Bakırköy Meydanı’nda buluştu.

'Her 4 Çocuktan Biri Okula Aç Gidiyor'

HKP İstanbul İl Yöneticisi Deniz Bin, eylemde açıklama yaptı. Deniz Bin yaptığı açıklamada, “Halkımız, işsizlik ve pahalılık cehenneminde her gün biraz daha fazla yanmaktadır. Bugün gıda fiyatlarındaki yüksek artıştan kaynaklı her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Yetersiz beslenmeden kaynaklı çocuklarda gelişim bozuklukları artmaktadır. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda, giyim, vergi ve harçlara yani iğneden ipliğe her gün yeni zamlar geliyor.  Kiralarda ki artış artık normal geliri olan bir vatandaşı bile oldukça zorlamaktadır. Bu pahalılık cehenneminde emekliler, memurlar, işçiler, öğrenciler inim inim inlemektedir” şeklinde konuştu.

Bin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kırmızı etin kilosu 200 liraya, tavuk etinin kilosu 100 liraya dayanmışken, çocuklarımıza bir litre sütü alamaz duruma gelmişken, bir ekmek 5 liraya satılırken, aldığımız maaşın nerdeyse tamamını kira-elektrik ve doğalgaza yatırırken, soframızdan her gün lokmalar, yemekler azalırken işte bizi yönetenler lüks ve şatafat içerisinde yaşıyorlar.”

HKP’li Deniz Bin, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin en az 25 bin 400 lira olması gerektiğinin altını çizdi.