7.4'lük Deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den Kritik Uyarı

7.4'lük Deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den Kritik Uyarı
Kahramanmaraş Pazarcık'da 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem ülkemizin birçok kentinde hissedildi. Kahramanmaraş ve birçok kentte yıkıma sebep olan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür kritik bir uyarıda bulundu.Depremden...

Kahramanmaraş Pazarcık'da 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem ülkemizin birçok kentinde hissedildi. Kahramanmaraş ve birçok kentte yıkıma sebep olan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür kritik bir uyarıda bulundu.

Depremden sonra Kahramanmaraş'ta pek çok bina yıkılırken, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Hatay'da da binaların yıkıldığı kaydedildi. Depremden sonra sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, çok şiddetli artı depremler yaşanacağını ve vatandaşların evlerini terk etmelerini, dışarda olanların evlerine girmemelerini ifade etti. Öte yandan Prof. Dr. Görür, depremin göstere göstere geldiğini ve uyarılara rağmen kimsenin önlem almadığını ifade etti.

"Deprem Bölgesinde İseniz Evi Terk Edin"

Bilim insanlarının bölgedeki depremle ilgili çok sayıda uyarı yaptığını ifade eden Görür, buna rağmen yetkililerin hiçbir önlem almadığını söyledi.

Naci Görür'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş’ın Pazarcık yöresinde 7,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zaiyatımız az olur. Bu depremin gelmekte olduğunu yer bilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi. Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terk edin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim." ifadeleri yer aldı.