Aday Adayı Cem Seymen Kimdir? CNN Türk'ten Neden İstifası İstendi?

Aday Adayı Cem Seymen Kimdir? CNN Türk'ten Neden İstifası İstendi?
Adını sık sık duymaya alıştığımız ünlü Gazeteci Cem Seymen, CHP İstanbul 2. Bölge'den milletvekili aday adayı oldu. Daha önce attığı eleştirel tweet'ler nedeniyle CNN Türk'teki işine son verilen Cem Seymen'in kariyeri ve...

Adını sık sık duymaya alıştığımız ünlü Gazeteci Cem Seymen, CHP İstanbul 2. Bölge'den milletvekili aday adayı oldu. Daha önce attığı eleştirel tweet'ler nedeniyle CNN Türk'teki işine son verilen Cem Seymen'in kariyeri ve geçmişi büyük merak konusu oldu.

Peki Cem Seymen kimdir? Eğitimi ne, siyasi geçmişi var mı? İşte tüm merak edilenler...

Cem Seymen Kimdir, Eğitimi Ne?

1972 yılında Ürgüp'te doğan Cem Seymen, Türk gazeteci, TV programcısı ve ekonomisttir. Ürgüp Belediye Başkanlığı ve 18. Dönem Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğlu olan Cem Seymen; ilkokul ve ortaokulu Ürgüp'te, liseyi de İstanbul'da okumuştur.

Bilkent Üniversitesi turizm işletmeciliği bölümünü okuyan Seymen, bir süre turizm sektöründe faaliyet gösterdikten sonra eğitimi için ABD'ye gitti. 1993-1999 yılları arasında New York'ta yaşayan Seymen, City University of New York'ta siyasal ekonomi bölümünü okudu. Daha sonra ise televizyon yayıncılığı eğitimi alan Seymen; ABC, CBS ve NBC televizyonlarında meslek seminerlerine de katılmıştır. ABD'deki eğitimini tamamladıktan sonra da BRT televizyonunda ekonomi muhabirliği yapıp, Hayatın Renkleri isimli programı sunmuştur.

Aynı zamanda gazeteci de olan Seymen, tekrar üniversite sınavına girerek Beykent Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü burslu bir şekilde kazanmıştır. Daha sonra da "Joseph Conrad Romanlarında Sömürgeciliğin İzleri" isimli çalışmasıyla yüksek lisansını tamamlamıştır.

Cem Seymen ve CNN Türk

CNN Türk kanalında ekonomi ve finans haberleri sunan Seymen, Para Dedektifi isimli programında bilim, teknoloji, eğitim, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında çalışmalar yapmıştır. Ayrıca çeşitli yerlerde sunuculuk yapmanın yanı sıra üniversitelerde iletişim, tarım ve ekonomi alanındaki konferanslarda konuşmacı olarak davet edilmiştir.

Para Dedektifi programı sayesinde bazı sempozyumlara da davet edilen Cem Seymen, Ocak 2021'de "Özgürlüğün Rengi Mavidir" isimli ilk kitabını yayımlamıştır.

CNN Türk'ten Neden İstifası İstendi?

Bir dönem boyunca CNN Türk kanalında ekonomi editörlüğü yapan Cem Seymen'in, 2023 Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde yaptığı paylaşımlar nedeniyle ilişiği kesildi. Kızılay ve TRT gibi başta kamu kuruluşları olmak üzere hükümetin depreme müdahalede geç kaldığını belirten tweet'ler atan Seymen'in paylaşımları sonrasında CNN Türk ile iş akdi feshedildi.

Konuyla ilgili olarak da Cem Seymen, şu açıklamayı yapmıştı:

Depremin ilk gününden beri tutumum belli, bunun da yaptığım paylaşımlardan anlaşılabileceğini düşünüyorum. CNN'in bu konudaki tavrı da ortada. Paylaşımlarımın ardından istifamı istediler, ben de verdim.