AK Parti Aday Listesindeki Hangi 3 İsmi Değiştirecek?

AK Parti Aday Listesindeki Hangi 3 İsmi Değiştirecek?
Bu gelişmeler sonrasında, parti listelerinde üç ismin değiştirileceği öğrenildi ve geçici aday listeleri yakından takip edilmeye başlandı.AKP Adaylık Listelerinde Değişiklik YapılacakEski Esenyurt Belediye Başkanı ve AKP İstanbul...

Bu gelişmeler sonrasında, parti listelerinde üç ismin değiştirileceği öğrenildi ve geçici aday listeleri yakından takip edilmeye başlandı.

AKP Adaylık Listelerinde Değişiklik Yapılacak

Eski Esenyurt Belediye Başkanı ve AKP İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı olan Necmi Kadıoğlu, adaylıktan çekildi ve yerine İstanbul eski İl Başkanı ve MKYK üyesi Bayram Şenocak listeye girecek.

İstanbul 1. Bölge adayı Mustafa Naim Yağcı, belediye meclisi üyeliği görevinden istifa etmediği için adaylıktan çekildi ve yerine avukat Muhammet Enes Savaş gelecek.

Samsun 8. sıra adayı Kadir Kayan, sırasını beğenmediği için adaylıktan çekildi ve yerine bugün yeni bir isim belirlenecek.

Bugün Tamamlanmak Zorunda

Siyasi partilerin YSK'nin oluşturduğu takvimde seçime girebilmek için eksiklikleri bugün saat 17.00'ye kadar tamamlaması gerekiyor. Geçici aday listeleri yayınlandıktan sonra adaylar, 18 Nisan saat 15.00'e kadar adaylıktan çekilebilecekler. Partiler, istifa eden adayların yerine 19 Nisan saat 17.00'ye kadar yeni isimler bildirebilecekler.

Oy Pusulaları Basılıyor

AKP YSK temsilcisi Recep Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulalarının basım işlemlerinin başlatıldığını duyurdu:

Cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak oy pusulasının basım yerinde, YSK üyelerimiz ve siyasi parti temsilcilerimizle birlikte hazır bulunduk. Uygun olan oy pusulasının basım işlemleri başlatılması talimatı verilmiştir.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin ilk seçim mitingi 18 Nisan'da Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek.