AK Parti Mesaisini Yoğunlaştırdı, Gözler 9 Nisan'da

AK Parti Mesaisini Yoğunlaştırdı, Gözler 9 Nisan'da
Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday listesi için mesaisini yoğunlaştırdı.6 binden fazla adayın ön eleme süreci alt komisyon tarafından tamamlanırken,...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday listesi için mesaisini yoğunlaştırdı.

6 binden fazla adayın ön eleme süreci alt komisyon tarafından tamamlanırken, Erdoğan'ın da bulunduğu üst komisyona 1200 isim aktarıldı. İlk üst komisyon toplantısı önceki gün gerçekleştirilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 17 bakanın tamamının milletvekili adayı gösterileceği öğrenilmişti.

Bakanlar 3 İlden Aday Olacak 

Bakanlar için gerçekleştirilen analiz çalışmaları Erdoğan'a sunulurken, çalışmanın detayları da öğrenildi. Kapsamlı bir çalışma yürütülürken, 17 bakan ve 1 cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan 18 kabine üyesinin aday gösterilebilmesi adına her isme 3 il önerildi.

Bakanların sadece büyükşehirlerden aday gösterilmesi yönünde eğilim oluşurken, son karar henüz netlemiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan son sözü söyledikten sonra hangi bakanın nereden aday olacağı da belli olacak.

Yeniden Refah Partisi 40 İlde İşbirliği Yapacak 

Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki görüşmelerin hızlanmasının beklendiği bugünlerde, yarından itibaren daha net sonuçların görülmesi bekleniyor. 41 ilde kendi adayını çıkarıp, kalan 40 ilde AK Parti ile işbirliği yapması bekleniyor.

BBP ile Hibrit Model İzlenecek 

Öte yandan Büyük Birlik Partisi ile de hibrit bir modelin yürütülebileceği de konuşuluyor. 9 Nisan 2023 tarihinde netleşecek olan bu durumda AK Parti, alt komisyon görüşmelerini tamamladı. Bugün ise üst komisyon çalışmaları devam ederken dün ilk mesai yapıldı.