AK Partili Bakanlar Hangi İllerden Aday Olacak?

AK Partili Bakanlar Hangi İllerden Aday Olacak?
AK Parti hakkında şu anda bakanlık görevindeki üst düzey isimlerin genel seçimlerde milletvekili adayı olacaklarına dair kulisler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından netlik kazandı.Erdoğan'ın Kabine...

AK Parti hakkında şu anda bakanlık görevindeki üst düzey isimlerin genel seçimlerde milletvekili adayı olacaklarına dair kulisler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından netlik kazandı.

Erdoğan'ın Kabine üyelerinin aday olacağını aktarmasının ardından medyada tahminler ortaya atıldı. TV 100 yazarı Erdoğan Aktaş ise hangi bakanın hangi şehirde görevlendirileceğine dair kendisine gelen bilgileri köşesinde yazdı.

Aktaş'ın köşesinde yazdıklarına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul 1. Bölge, 1. sıradan aday olacak. Ayrıca 1 yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerde de AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na İstanbul 2. Bölge 1. sırada yer verilmesi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un da İstanbul 3. Bölge'nin liste başına verilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara'dan aday gösterilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Trabzon'da liste başında yer alması öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Mehmet Çavuşoğlu'nun yine memleketi Antalya'dan listede yer alması beklenirken, Binali Yıldırım'ın da Diyarbakır'da seçmen karşısına çıkması konuşuluyor.

2017'den bu yana Sağlık Bakanı olarak görev alan Fahrettin Koca'nın Adıyaman'dan, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Malatya'dan ilk kez milletvekili adayı olması bekleniyor.

En çok merak edilen isimlerden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, meydada yer alan kulislere göre aday olmak istemediği, "affını istediği" konuşuluyordu. Ancak Erdoğan'ın bu talebi reddettiği ve daha önce Trabzon ile İstanbul'dan milletvekili seçilen Soylu'nun Samsun'dan aday olarak adının listeye yazılacağı yer alıyor.

Medyada yer alanlara göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin durumu henüz netleşmezken, doğum yeri Şanlıurfa'dan listeye yazılması bekleniyor. Ancak durum netleşmediği için başka bir şehirden yazılma ihtimali de yine kulislerde konuşuluyor.

9 Nisan tarihinde YSK'ye teslim edilecek olan milletvekili listeleri henüz netlik kazanmadı. Bu bağlamda kulislerde dönen tüm bu söylemler de yine değişebilir.