AK Parti'nin Seçim Bildirgesinde Neler Var?

AK Parti'nin Seçim Bildirgesinde Neler Var?
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olduğu 14 Mayıs seçimlerinde, partinin seçim bildirgesinin detayları öğrenildi.Ortaya çıkan bildirge kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'a kadar...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olduğu 14 Mayıs seçimlerinde, partinin seçim bildirgesinin detayları öğrenildi.

Ortaya çıkan bildirge kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'a kadar olan programı belli oldu.

Miting Yok, Açılış Var

Bu yıl miting yapmayacaklarını duyuran Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan, sadece gittiği yerlerde açılış törenleri ile halkla görüşecek. Deprem bölgesi öncelikli olmak üzere diğer illeri de gezecek.

Yüzyıllık Projeler Gündemde Olacak

Yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından hala yaralar sarılmaya devam ederken, bir taraftan da yüzyılın projeleri hayata geçirilecek. Karadeniz'de bulunduğu söylenen doğalgazdan, Anadolu Uçak Gemisi'ne, Kızıl Elma'dan hızlı tren hatlarına kadar çok sayıda dev proje, seçim döneminde gündemde olacak.

Şehirlerde Yapılaşmalar Dönüştürülecek, Sağlamlaştırılacak 

AK Parti'nin yayımladığı seçim bildirgesinin en önemli bölümü, deprem bölgesinde yapılacak olan projelerden oluşacak. Türkiye'nin hemen her yerinde koordine bir şekilde başlatılacak olan kentsel dönüşümle, şehirdeki yapıların daha güvenli hale getirilmesi sağlanacak. Her il için özel planlar çıkartılırken, İstanbul'un dönüşümü için de özel bir plan oluşturuluyor.

"Yeni" Ekonomi Modeli

Son olarak seçim beyannamesinin en önemli bölümlerinden birini tabi ki yine ekonomi oluşturacak. "Yeni Ekonomi Modeli" ismiyle anılan model, dünyadaki gelişmeleri dikkate alacak. Adı da "Yaratıcı Ekonomik Model" adıyla yenilenecek.

Son olarak beyannamede kadın haklarına da yer verileceği bildirildi. Ancak ne yapılacağıyla ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı.