AKP MHP'nin Seçim Kararını Değerlendirdi

AKP MHP'nin Seçim Kararını Değerlendirdi
MHP'nin geçtiğimiz gün genel seçimlere kendi isim ve adaylarıyla katılma kararını AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz değerlendirdi.MHP'nin AK Parti listelerinden seçime gireceğine dair...

MHP'nin geçtiğimiz gün genel seçimlere kendi isim ve adaylarıyla katılma kararını AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz değerlendirdi.

MHP'nin AK Parti listelerinden seçime gireceğine dair iddiaları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şu açıklamayı yapmıştı:

Cumhur İttifakı'nı teşkil eden 2 partinin kendi adıyla amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, MHP'nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır. MHP, Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve değerli milletvekili adaylarıyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettiği, layık olduğu, hasretle beklediği başarıya kesinlikle ulaşacaktır.

AK Parti Kararı Uygun Buldu 

Devlet Bahçeli'nin ortak listeyle seçime girmeyeceklerini söylemesinin ardından açıklamalar AK Parti'ye soruldu. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise kararın uygun olduğunu şöyle aktardı:

Hüda Par bizim listemizden girecek kalan 3 parti de kendi listesinden girme hazırlığı yapıyor.  Bu zeminde buluşup anlaştığımızı bir süredir söylüyorum. Buna aykırı bir durum söz konusu değil. Devlet Bey'in ortaya koyduğu tavır da bizim aktardığımız durumun aynısıdır.