AKP Ordu İl Başkanı Görevden Alındı

AKP Ordu İl Başkanı Görevden Alındı
AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, illerindeki milletvekili aday listesini beğenmeyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek, "Seçimde yaşayabileceğimiz riskleri üstlenmek istemiyorum. İstifanın eşiğindeyiz" şeklinde bir açıklama...

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, illerindeki milletvekili aday listesini beğenmeyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek, "Seçimde yaşayabileceğimiz riskleri üstlenmek istemiyorum. İstifanın eşiğindeyiz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ancak bu açıklamasının ardından Tomakin, görevden alındı ve yerine Selman Altaş atandı.

Ordu'da AKP'nin milletvekili aday listesiyle ilgili itirazları olan Halit Tomakin, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yaptığı açıklamayla istifasının eşiğinde olduklarını belirtmişti. Ancak bu açıklamalarının ardından, AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı ve yerine Selman Altaş getirildi.

AKP'nin Ordu'da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i liste başı yaptığı seçimler öncesinde, Halit Tomakin'in yaptığı açıklamalar parti içinde tartışmalara yol açmıştı. Ancak parti yönetimi, Tomakin'in açıklamalarının parti disiplinine uygun olmadığı gerekçesiyle görevden alınmasına karar vermişti.

Halit Tomakin Ne Dedi? 

Parti içinde alınan kararla görevine son verilen Halit Tomakin, AK Parti aday listelerine ilişkin şunları söylemişti:

  • Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.
  • Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor.
  • Ordu'da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.
  • Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla…