13,5 milyon emekliyi kapsıyor! Yarın son gün! Tüm bildiklerinizi unutun

Aylardır gündemde üst sıralardan düşmeyen EYT yasası ile milyonlarca kimse erken emekli olabilecek ve daha sakin bir hayata başlayacaklar. Henüz konu hakkında detaylar belli olmasa da sosyal medyaya her yeni gün yeni bir haber düşmektedir.https://edirnejethaber.com/eytde-45-46-47-ve-48-yas-kriteri-geldi-kadin-erkek-yas-hesabi-silbastan/Son...

Aylardır gündemde üst sıralardan düşmeyen EYT yasası ile milyonlarca kimse erken emekli olabilecek ve daha sakin bir hayata başlayacaklar. Henüz konu hakkında detaylar belli olmasa da sosyal medyaya her yeni gün yeni bir haber düşmektedir.

https://edirnejethaber.com/eytde-45-46-47-ve-48-yas-kriteri-geldi-kadin-erkek-yas-hesabi-silbastan/

Son gelen haberlere göre hükümet bir formül üzerinde anlaşmış. Alt sınır belirlenmiş ve artık geriye detayların belirlenmesi kalmıştır. Eğer haberler doğruysa kısa süre içerisinde emeklilikte yaşa takılanları sevindirecek açıklama yapılacaktır. Son zamanlarda EYT konusunda yepyeni formüllerin ön plana çıktığını rahatlıkla ifade edebiliyoruz. İşte EYT konusunda da en son haberler!

Yaş Sınırı Ne Olacak

EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde resmi makamlardan açıklama geldi. Açıklamaya göre şu an bakanlık sözleşmeli personelin sorunlarını çözmekle uğraşıyor. Meclis açıldıktan sonra öncelikle bu konu çözüme kavuşturulacak. Daha sonra bakanlık geçmiş zamanlardan kalmış konuları ele alacak ve bu konuların sonuçlanmasını sağlayacak. İşte bu dosyaların tamamlanmasının ardından sıra EYT yasasına gelecek.

Yapılan açıklamanın devamında EYT yasasının teknik yönünün karmaşık olduğu bu nedenle konunun çözüme kavuşturulmasının uzun zaman aldığı belirtildi. Fakat aralık ayına kadar bir sonuca varılacağı ve uygulanacak olan formülün az çok belli olduğu söylendi.

Çözüm Yakın Zamanda Açıklanacak

EYT’liler sabırsız bir şekilde bir sonuç çıkmasını beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da oldukça yoğun günler geçiriyor. Çünkü sözleşmeli personelin özlük yasalarının tanımlanmasının ardından taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili çalışmalar gelecek. Fakat bu dosyaların yanında bakanlık EYT konusunda da çalışmayı ihmal etmiyor.

Birçok kişi Avrupa tipi emeklilik planının uygulanacağını düşünüyordu fakat resmi makamlar bunun söz konusu olmadığını belirtti. Birçok kişi çıkacak olan yasanın herkesi memnun etmeyeceği konusunda endişelerini de dile getiriyor. Fakat bakanlıktan yapılan açıklama da yasanın detayları belirlendikten sonra bunun sendikalarla tartışılacağı ve daha sonra gerekli düzeltmeler yapılarak resmi duyuru yapılacağı belirtildi.

https://edirnejethaber.com/son-1260-gun-yuksek-maas-avantaji-ssk-sgk-bagkurlular-yasadi/

Güncel Haberleri