Apple Kullanıcıları Üzecek Yüzde 20 Zam Kararını Açıkladı

Apple Kullanıcıları Üzecek Yüzde 20 Zam Kararını Açıkladı
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple, aynı zamanda devasa bir ekosisteme de sahip. Bu ekosistemden en ideal şekilde faydalanabilmek için Apple'ın uygulama ve oyun marketi olan App Store, büyük önem taşıyor....

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple, aynı zamanda devasa bir ekosisteme de sahip. Bu ekosistemden en ideal şekilde faydalanabilmek için Apple'ın uygulama ve oyun marketi olan App Store, büyük önem taşıyor. Ücretli ve ücretsiz pek çok uygulamanın yer aldığı market için alınan yeni karar kullanıcıları üzecek.

App Store Fiyatlarına Yüzde 20 Zam!

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, uygulama ve oyun marketi olan App Store'daki, uygulamalar ve uygulama içi satın almalar için yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapılacak. Para birimi olarak Euro kullanan ülkeler başta olmak üzere İsveç, Güney Kore, Pakistan, Japonya ve Mısır gibi ülkelerde de fiyat artışı meydana gelecek. Yeni zam ile birlikte 0.99 Euro olan giriş seviyesi ücreti 1.19 Euro olacak. Üst limit ise 999 Euro'dan 1.199 Euro'ya yükseltildi.

Türkiye'de Zam Yapılacak Mı?

App Store Türkiye fiyatlarında henüz bir zam yapılmadı ve Apple tarafından önümüzdeki dönemde ülkemizde zam yapılacağını ilişkin bir açıklama da bulunmuyor.