Arkeolog Aslı Avcı: Kent Müzeleri Şehirlerin Belleği

Arkeolog Aslı Avcı: Kent Müzeleri Şehirlerin Belleği
Keşan Kent Müzesi Koordinatörü arkeolog Aslı Avcı yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi olarak kentin en önemli tarihi yapılarından birinin restorasyonunu tamamlayıp Keşan Kent Müzesi ismiyle ilçedeki kültür mirasının korunmasına...

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü arkeolog Aslı Avcı yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi olarak kentin en önemli tarihi yapılarından birinin restorasyonunu tamamlayıp Keşan Kent Müzesi ismiyle ilçedeki kültür mirasının korunmasına katkı sağladıklarını dile getirdi.

Kent müzelerinin şehirlerin belleği olduğunu söyleyen Avcı'nın ifadeleri şu şekilde:

"Günümüz yaşam koşullarında farklı etkenlerle değişen ve büyüyen kentlerde, somut olmayan kültür mirasımız olan geleneklerimiz giderek unutulmakta, bir kısmı yok olmaktadır. Özellikle Kent müzeleri tam da bu noktada bir bellek görevi üstlenip, kentin kimliğini ve geçmişini ziyaretçisine aktararak yaşadığı kentle tanışmasını sağlar. Kentin kültürünü ve tarihini kentlilere aktarmak ve anlatmak kent müzelerinin sorumlulukları arasındadır. Müze Keşan olarak bu sorumluluk gereği, kentin geçmişi ve kültürüyle uyumlu bir değişime katılan ve kentli bilincine sahip hemşehriler yaratmak asıl hedefimizdir. Müzeler Günü'müz kutlu olsun."