Bakan Vedat Bilgin Açıkladı! EYT Düzenlemesinde Emeklilik Şartları Belli Oldu

Bakan Vedat Bilgin Açıkladı! EYT Düzenlemesinde Emeklilik Şartları Belli Oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık ayında resmi olarak duyurulması beklenen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" (EYT) düzenlemesi ile ilgili net açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinde emeklilik şartları ne olacak?...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık ayında resmi olarak duyurulması beklenen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" (EYT) düzenlemesi ile ilgili net açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinde emeklilik şartları ne olacak? Yaş şartı dışındaki şartları taşıyanlar hemen emekli olabilecek mi? Bu sorular yanıt buldu! EYT bekleyenler için müjdeli haberin tüm ayrıntıları sizlerle...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son dakika açıklamasıyla EYT düzenlemesinin detaylarını paylaştı. EYT'de akıllara takılan en büyük soru işareti kimlerin emeklilik hakkını derhal, yasa çıkar çıkmaz elde edebileceğiydi. Bu soru artık kesin yanıtını buldu. Bakan Bilgin'in açıklamaları ve kulis bilgilerine göre, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi bulunup kadınlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını ve de prim şartlarını tamamlayan çalışanlar, yaş şartına tâbi olmaksızın emeklilik hakkı kazanabilecekler. Diğer taraftan EYT'nin işverene yükleyeceği maliyet konusu da bugün Bakan Bilgin'in açıklamaları neticesinde detaylı olarak ortaya çıktı.

EYT'DE GERİ SAYIM

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili artık geri sayım başladı. 2022 yılı bitmeden, Aralık ayı içerisinde EYT yasa düzenlemesinin tüm detayları resmi olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Müjdeli açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor. EYT müjdesi ile birlikte yaklaşık 1 milyon 500 bin çalışanın yasa çıkar çıkmaz emekli olması bekleniyor.

EYT'NİN İŞVERENE MALİYETİ BELLİ OLDU

Emekli çalışanların, aktif çalışanlara göre primleri 5 puan yükseleceği belirtilerek EYT ile birlikte yaklaşık 1.5 milyon kişi emekliye ayrılacağı aktarıldı. Bununla beraber yasa çıktıktan sonra işine devam etmek isteyenlerin işverene maliyeti 450 TL ile 3 bin 400 TL arasında değiştiği bildirildi.