Bakanlığı Harekete Geçiren Akıl Almaz Olay! Aç Bırakılmış, Darbedilmiş...

Bakanlığı Harekete Geçiren Akıl Almaz Olay! Aç Bırakılmış, Darbedilmiş...
Gaziantep'te yaşayan Cihan Yıldız, 5 yaşındaki kızı Firdevs Yıldız'ı darbedilmiş halde buldu. Hastaneye kaldırılan çocuğun günlerce aç bırakılıp şiddet gördüğü ortaya çıktı.Küçük çocuk yoğun bakıma alınırken,...

Gaziantep'te yaşayan Cihan Yıldız, 5 yaşındaki kızı Firdevs Yıldız'ı darbedilmiş halde buldu. Hastaneye kaldırılan çocuğun günlerce aç bırakılıp şiddet gördüğü ortaya çıktı.

Küçük çocuk yoğun bakıma alınırken, şüpheli anne Fatma Yıldız gözaltına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailenin 3 çocuğunun da devlet korumasına alındığını duyurdu.

Günlerce Aç Bırakılmış, Dövülmüş

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda iddiaya göre baba Cihan Yıldız, köyündeki arazisinde giderek birkaç gün orada kaldı. Eve döndüğünde ise kızı Firdevs'i dayak yemiş halde görünce ambulansa haber verdi.

Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan çocuğun, yapılan muayene sonucunda günlerce aç bırakılıp şiddet gördüğü tespit edildi. Daha sonra özel bir hastaneye götürülen Firdevs, şu anda yoğun bakımda.

Polis Her Yerde Anneyi Aradı

Firdevs'in yoğun bakıma alınmasının ve doktorun şiddeti doğrulamasının ardından polis, şüpheli olarak anneyi aramaya başladı. %50 zihinsel engelli raporu olan Fatma Yıldız ise yakalanarak gözaltına aldı. İfadesi alınan anne, daha sonra İl Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne götürüldü.

'Kız Çocuklarını Sevmiyor' 

Öte yandan Fatma Yıldız'ın eşi Cihan Yıldız, bu durumun ilk kez yaşanmadığını söyledi. Geçen yıldan beri çocuklarının şiddet gördüğünü söyleyen Cihan Yıldız, eşinin kız çocuklarını sevmediğini ve en çok onu dövdüğünü belirtti. Eşinin raporu olduğunu bilen ve bu yüzden tekrar çıkacağını söyleyen baba, çaresiz olduğunu söyledi.

En Ağır Cezayı Almalı! 

Eşinin en ağır cezayı almasını isteyen Cihan Yıldız, raporu olduğu halde cezaevinden çıkmasını istemediğini söyledi. Çocuğunun kapıyı bile açamayacak durumda olduğunun altını çizen baba, devletten çocukları için yardım istedi.

Devlet Koruması Altına Alındılar 

Cihan Yıldız'ın sözleri ve Firdevs'in başına gelenlerden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. 3 çocuğun da devlet koruması altına alındığı açıklandı.