Baran Yazgan Havsa’da Çiftçilere Verilecek Destekleri Açıkladı

Baran Yazgan Havsa’da Çiftçilere Verilecek Destekleri Açıkladı
Havsa'da tarım kenti Edirne'de çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken CHP 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, vatandaşların ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşamadığına ve üreticilerin emeğinin karşılığını...

Havsa'da tarım kenti Edirne'de çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken CHP 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, vatandaşların ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşamadığına ve üreticilerin emeğinin karşılığını alamadığını kaydetti.

Yazgan, "İktidarımızda çiftçilerimiz sahipsiz bırakılmayacak" ifadelerini kullandı.

Havsa'yı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, Edirne'de hiçbir sokakta gezinmeden ve hiçbir el sıkmadan geri dönmeyeceklerini belirtti.

Vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Yazgan, tarım kenti Edirne'de üreticilerin ve tüketicilerin gündeminin hayat pahalılığı olduğuna dikkat çekti:

Edirne'de çiftçilerimiz, Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi ciddi sorunlar yaşıyorlar. Ürettiklerinin karşılığını alamıyorlar ve girdi maliyetleri çok yüksek. Vatandaşlarımız da gıda ürünlerine erişimde sıkıntı yaşıyorlar. Tarladaki ürünle market reyonlarındaki fiyatlar arasında ciddi uçurumlar var.

CHP'li Yazgan Çiftçi Desteklerini Sıraladı

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçinin sahipsiz bırakılmayacağını ifade eden Yazgan, çiftçiye verecekleri destekleri şöyle sıraladı:

Kullanılan gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50'sini geri vereceğiz. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız. ÖTV'siz mazot vereceğiz. Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız.Tarım BAĞ-KUR primleri hasat sonrası ve faizsiz ödenecek. Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanılan kredilerin faizini silip, borçları yeniden yapılandıracağız. Et ve Süt Kurumu, ÇAYKUR, Süt Üreticileri Birliği, Damızlık

 Sığır Yetiştiricileri Birliği gibi tarımsal kooperatif ve birlikleri etkin hale getireceğiz. Taban fiyatlarını çiftçinin kârını garanti edecek şekilde belirleyeceğiz. Çiftçinin, tarım makinaları ve canlı hayvanlarının haczedilmesini engelleyeceğiz. Çiftçi bütçeden hak ettiği tarımsal desteği alacak. Her köye veteriner, ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni atayacağız. Ziraat Bankası'nı çiftçinin bankası yapacağız.